Aktiv Træning (Denmark)

Staerk med kun en stang

-

Pull-up-baren kan bruges til mange andre øvelser end bare de klassiske kropshaevn­inger. Traen i fitnesscen­terets bar, eller ryk traeningen udendørs til en af de traeningss­tationer med pull-up-barer og andre traeningss­tativer i varierende højder, som efterhånde­n findes mange steder i landet. HANGING KNEE RAISES

Grib pull-up-baren med overhåndsg­reb i cirka skulderbre­dde, og haeng i strakte arme. Traek dine knae op mod brystet, og saenk dem igen, mens du holder overkroppe­n i ro. Hanging knee raises er en effektiv maveøvelse, og den er desuden et godt sted at starte, hvis du gerne vil laere at lave den noget svaerere (men også ret seje) øvelse toes to bar.

DIPS

Find et stativ med to parallelle staenger lidt bredere end din skulderbre­dde. Tag fat om håndtagene, og pres dig selv op, så dine arme er strakte. Saenk dig langsomt ned mellem håndtagene ved at bøje i albuerne. Gå så langt ned, som din bevaegelig­hed tillader dig. Pres dig så op til startposit­ionen igen.

TOES TO BAR

Tag fat med begge haender om pull-up-baren, og haeng i strakte arme. Traek nu begge ben op mod baren. Kom helt op, så dine taeer rører baren på samme tid. Derefter saenker du benene kontroller­et tilbage til den haengende udgangspos­ition. Forsøg at holde benene samlede under hele bevaegelse­n.

L-SIT HOLD

Tag et cirka skulderbre­dt greb om pull-upbaren, og lad dig haenge lige ned i strakte arme. Løft dine strakte ben op til vandret, mens overkroppe­n holdes i ro, så din krop danner et ‘L’. Hold denne position så lang tid som muligt, før du langsomt saenker benene igen. Hav fokus på at holde benene strakte og samlede gennem hele øvelsen.

INCLINE PUSH-UPS

Placér haenderne på en lav stang foran dig, og lad fødderne blive i jorden som ved klassiske push-ups. Du skal danne en lige linje fra dine fødder og hele vejen op til nakken og holde spaendet i kroppen hele tiden. Bøj i albuerne, og saenk kroppen, til brystet er lige over stangen. Hold bundpositi­onen et kort øjeblik, før du straekker armene kraftfuldt.

VINDUESVIS­KER

Tag fat om pull-up-baren med begge haender, og lad dig haenge i strakte arme. Før dine strakte ben lige op i luften, så du danner et V med overkroppe­n og benene. Hold overkroppe­n stille, og før så benene skiftevis fra side til side, som var de en vinduesvis­ker. Benene skal hele tiden vaere samlede. Bøj knaeene, hvis du vil gøre øvelsen lettere.

JUMP MUSCLE UP

Her skal du bruge et stativ med en stang cirka i skulderhøj­de. Grib stangen med overhåndsg­reb, og bøj benene for at tage afsaet. Dine albuer er nu strakte. Saet kraftfuldt af med benene, og traek dig så langt op i stangen som muligt. Når albuerne er over stangen, presser du dig helt op i strakte arme. Saenk dig kontroller­et ned igen.

MONKEY BARS

På mange udendørs traeningss­tationer findes et stativ til armgang – en lidt overset øvelse, der både giver større grebsstyrk­e og traener arme, ryg, stabilitet og kropskoord­ination. Gå armgang, hvor du flytter først den ene hånd og så den anden og griber fat om en ny stang. Brug benene aktivt, så du lettere kan komme fremad.

 ??  ?? Jump muscle up er en eksplosiv øvelse, som skal udføres så hurtigt som muligt.
Jump muscle up er en eksplosiv øvelse, som skal udføres så hurtigt som muligt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark