Aktiv Træning (Denmark)

Racesko med fornuftig komfort

➼ Nyeste udgave af Shimanos topsko til de hurtige drenge og piger formår at ramme en god balance mellem lav vaegt, høj stivhed og god komfort.

-

SHIMANO S-PHYRE RC902

Pris: 2.899 kr. Info: shimano.com

Hvad: Top-cykelsko til landevej. To Boa-lukninger. Ventileret sål. Vaegt: 248 g (str 44). Stivhed: 12/12.

Shimanos top-racesko har mange fans både blandt profferne (Mathieu van der Poel, fx) og blandt motioniste­r og ambitiøse amatører. Det bør ikke aendre sig med den nyeste udgave af skoen, for der er stadig tale om en sko, der scorer topkarakte­r på alle vaesentlig­e parametre: fit, vaegt, stivhed, kvalitet, komfort og så naturligvi­s looks.

Skoen sidder som en racesko med et virkelig tight og godt fit om haelen, et solidt lockdown over midtfoden og en taet, men stadig rummelig tåboks. I forhold til tidligere versioner er tåboksen blevet lidt smallere. Det er ikke nødvendigv­is et problem, men denne tester foretraekk­er den gamle pasform. Raceprofil­en kommer også til udtryk i den ekstremt stive sål, der endnu vigtigere er formet, så den følger fodens form og dermed formidler en sublim kontakt mellem fod og pedal. Det er ikke mange watt, der går tabt her. Selvom der er tale om en rendyrket racesko, er komforten faktisk god. Let polstring omkring anklen, god svangstøtt­e (der endda kan udbygges med medfølgend­e svangpuder) og en virkelig laekker overdel i det lidt selvmodsig­ende materiale syntetisk laeder. Isaer overdelens konstrukti­on over midtfoden, hvor to lag glider ind over hinanden, og Boa-hjulenes placering langt nede på foden gør, at der ikke er noget ubehagelig­t tryk på vristen.

Vaegten på 248 gram i str. 44 er faktisk ret flot – isaer komforten taget i betragtnin­g.

AEstetisk er skoen ret traditione­l, men den er superlaekk­ert forarbejde­t og i vores bog bare flot.

 ??  ?? Boa-snøringen kan aendres, så forfoden enten kan strammes hurtigt til eller justeres mere detaljeret.
Boa-snøringen kan aendres, så forfoden enten kan strammes hurtigt til eller justeres mere detaljeret.
 ??  ?? Skoen er forsynet med markante ventilatio­nskanaler for og bag. De traekker luft hen over foden og køler effektivt på varme dage.
Skoen er forsynet med markante ventilatio­nskanaler for og bag. De traekker luft hen over foden og køler effektivt på varme dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark