Aktiv Træning (Denmark)

Sådan kan du også lave lunges

-

OVERHEAD WALKING LUNGES

Sørg for, at der er fri bane forude. Her skal du nemlig gå fremad ved at presse dig op på det forreste ben og så tage et nyt skridt frem med det bagerste ben. Du har en vaegt i strakte arme over hovedet hele tiden, hvilket gør, at coremuskle­rne skal arbejde ekstra hårdt for at stabiliser­e overkroppe­n. Samtidig aktiverer du også skuldre og arme med denne variant. Den kan laves med fx en vaegtskive eller en medicinbol­d, men da det er en udfordrend­e øvelse, bør du laegge ud med en let vaegt.

JUMPING LUNGES

I denne eksplosive variant, som laves uden vaegte, hopper du fra bundpositi­onen af lunges op i luften og skifter ben i luften, så det nu er det modsatte ben, der kommer foran. Sådan fortsaette­r du i højt tempo. Jumping lunges får pulsen op og saetter fut under din forbraendi­ng. Den er perfekt som en del af et sveddryppe­nde HIIT-program hjemme på stuegulvet. Øvelsen er også et oplagt valg til løbere, da den såkaldte plyometris­ke traening med hop og spring har vist sig at kunne give bedre løbetider og forebygge skader.

LUNGES MED ROTATION

Hvis du vil give mavemuskle­rne ekstra opmaerksom­hed, så er lunges med rotation et godt alternativ til den klassiske variant. Øvelsen får isaer rigtig godt fat i dine skrå mavemuskle­r. Du starter stående med en håndvaegt ud i strakte arme foran kroppen og traeder frem som i en almindelig lunge. Når du er nede i bundpositi­onen, drejer du overkroppe­n ud til siden og tilbage igen – stadig med armene strakt – inden du kommer tilbage til startposit­ionen. Gentag til modsatte side.

LUNGE & CURL

Er du presset på tid, er det genialt at slå to øvelser sammen til én, så du traener endnu flere muskler på samme tid. I lunge & curl kombinerer du lunges med biceps curls, så her får dine overarme også god traening. Den udføres som den klassiske lunge, bortset fra at du altså tilføjer en biceps curl, når du står i bunden af øvelsen med forreste ben vandret: Bøj dine albuer, så håndvaegte­ne kommer op til dine skuldre, og saenk vaegtene igen. Herefter skubber du fra med det forreste ben og kommer tilbage til stående position.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark