Aktiv Træning (Denmark)

I topform med trailløb

-

Noget af det bedste, du kan gøre for din løbeform, er at søge vaek fra de store asfaltveje og ud på skovens små stier. Trailløb er populaert som aldrig før, og det er der en god grund til, for så snart du får jord, grus og klippegrun­d under fødderne, sker der noget med både løbeglaede, motivation, teknik og form. Her får du 7 grunde til at elske trailløb.

1: Naturlig intervaltr­aening

Terraenets bakker, skarpe sving og tunge underlag betyder, at pulsen flere gange rammer rød zone i løbet af en trailtur. Den variation i intensitet kan sammenlign­es med intervaltr­aening og styrker dit kredsløb massivt. Det betyder staerkere hjerte og en langt bedre kondition, der kan veksles til mere sundhed og højere fart i løbeskoene.

2: Mere styrke

Trailløb er langt mere styrkebeto­net end løb på flad vej. De mange bakker, nedløb og accelerati­oner ud af sving gavner musklerne i lår, laegge og baglår. Det giver mere eksplosive og effektive løbeskridt og gør dig også mere robust over for skader. Overkrop og core arbejder også langt hårdere under trailløb end på flad vej.

3: Faerre skader

Okay, risikoen for at vrikke om er større, når du løber på ujaevne stier. Men fordi løbet er så afvekslend­e – foden rammer jorden på forskellig­e måder, skridtene varierer i laengde, og hastighede­n varierer – saenkes risikoen for overbelast­ningsskade­r. Derudover udvikler du styrke og stabilitet i knae, ankler og hofter, så risikoen for at vrikke om falder på sigt.

4: Bedre balance

Stejle nedløb, huller, grene og vaeltede traeer, der skal forceres ... Balancen udfordres og udvikles i den grad i terraenet!

5: Nul stress, bare sjov

Det varierede terraen og de tekniske udfordring­er gør det sjovt at løbe trail. Fokus er på naeste skridt, hovedet tømmes for hverdagens støj, og du glemmer helt, hvor langt du har løbet. En god trailtur har disse klassiske udfordring­er: Spring over vaeltede stammer Pløj gennem mudderhull­er Sprint op og ned ad stejle skraenter Accelerér ud af snaevre sving

6: Graenseløs­t grejnørder­i

Trailløb stiller krav til dit udstyr på en anden måde end landevejen – og giver dig mulighed for i den grad at nørde grej. Du kan få sko til mudder, sko til klipper eller sko til tørre skovstier. Du kan få tonsvis af rygsaekke, shorts, jakker og trøjer lavet til helt specifikke forhold i naturen og med masser af fede detaljer. For ikke at tale om flasker, kopper, stave og ure med kompas og højdemålin­g. Et brand som Salomon klaeder dig godt på til hele turen.

7: Masser af naturenerg­i

En nyudsprung­et bøgeskov eller efterårets traeer, der changerer i alle nuancer af rød, er bare fantastisk­e! Løber du på skovens små stier, befinder du dig ofte lige midt i det hele – helt omsluttet af natur. Det er ikke bare paent at kigge på. Det frigiver også massevis af lykkehormo­ner og saenker beviseligt stressnive­au og løfter humøret. Få ting kan kurere dårligt humør lige så effektivt som en løbetur i terraenet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark