Aktiv Træning (Denmark)

Traen videre online

-

Én ting er uret – noget andet er appen. En god app opsamler traeningsd­ata, giver overblik og lader dig dykke ned i data, ligesom du kan planlaegge traeninger i appen og overføre til uret. Alle urmaerkern­e har egen app, men du kan også vaelge uafhaengig­e apps som Strava. Her gennemgår vi de mest udbredte. FLOW

Polars egen app hedder Flow. Det er i vores øjne den bedste producent-app. Den er overskueli­g og nem at navigere i og har mange funktioner. Det er også vigtigt, for mange ting på uret saettes op via appen. På desktop virker den lidt gammeldags, men den fungerer. Appen giver også gode muligheder for at planlaegge traening og nørde igennem med den traening, du har gennemført, og få overblik over fx formudvikl­ing og restitutio­n.

CONNECT

Garmins app fungerer både på mobil og desktop. Den er meget detaljeret og har rigtig mange funktioner, men den er også en smule uoverskuel­ig og svaer at finde rundt i. Der er mange funktioner, man ikke bruger (fx golf), og mange vaesentlig­e funktioner gemmer sig i undermenue­r. Når man har laert den at kende, er muligheder­ne dog mange. Fx kan du tegne ruter via appen eller få den til at planlaegge en rute for dig.

COROS

Coros’ app findes kun i en mobilversi­on. Den er nem at finde rundt i og overskue. Den udvikles hele tiden og er faktisk ved at vaere o.k. avanceret, selvom den er begraenset i forhold til Garmins og Polars. Du kan se dine traeninger og data, aendre urets opsaetning og laegge traeningsp­laner. Dertil er der en meget sjov styrketrae­ningsfeatu­re med en oversigt over dine muskelgrup­per, og hvor meget du har traenet dem hver isaer.

STRAVA

Strava er cykelrytte­rnes foretrukne app, men den fungerer også helt fint til løb. Det er en social app, hvor du deler traeningsd­ata med dine venner. Dens store traekplast­er er de såkaldte segmenter – udvalgte straekning­er, hvor din tid registrere­s, og du kan sammenlign­e dig med andre. De sidste år har Strava udvidet med en betalingsd­el, der giver masser af muligheder for at tegne ruter og tracke traening.

RUNKEEPER

Efter at Endomondo blev lukket, har mange løbere kigget sig om efter en app, der kunne overtage. Et godt bud er Runkeeper. Appen har rigtig mange brugere, og det forstår man godt. Den er enkel og pålidelig, og ud over at tracke din løbe- eller cykeltur rummer den også traeningsp­rogrammer og giver bud på gode ruter. Den kan problemfri­t forbindes med de fleste traeningsu­re fra fx Garmin, Polar eller Apple.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark