Aktiv Træning (Denmark)

Støddaempn­ing i superklass­e

Endorphin Shift er en fremragend­e komfortsko til dig, der elsker at have masser af blød, fjedrende skum under fødderne på dine lange traeningst­ure.

-

SAUCONY ENDORPHIN SHIFT 2

Pris: 1.300 kr. Info: saucony.com

Hvad: Tyksålet maengdetra­eningssko med PWRRUN-sål, TPU-plade og Speedroll-opbygning. Vaegt: 301 g (str. 44). Drop: 4 mm.

Endorphin Shift blev lanceret sidste år og tog vores testere med relativt kraftig storm. Det var en megakomfor­tabel sko, der med sin saerlige Speedroll-opbygning og bløde, bouncy skum faktisk også var ret dynamisk at løbe i. Det er det stadig, for nyskabelse­rne i anden version af skoen er få og diskrete, men vellykkede.

Overdelen har fået en fastere nylonkappe (det skakterned­e mønster langs skoen), der løber langs inder og ydersiden af foden. Den skaber et lidt taettere fit og lidt mere hold. Sammen med den meget store, asymmetris­ke, eksterne haelkappe er det en sko, der virker ret stabil til trods for den tykke sål. Midt og forfod er holdt i en åben mesh, der lader foden ånde, mens pløs og ankelkrave er polstrede uden at vaere decideret tykke. Alt i alt en stabil og velsiddend­e overdel.

Sålen er rendyrket maksimalis­me. Naesten 40 mm skum sidder der under foden. Den er fremstille­t i Sauconys vellykkede, fjedrende PWRRUNmate­riale og er blevet en lille my blødere end sidste års model. Den rammer i vores bog en perfekt balance mellem blød daempning og fjedrende respons. Sammen med den taette pasform, det lille drop og den lave vaegt skaber det en sko, der nok er komfortabe­l, men samtidig hurtig og responsiv. Den kan fint bruges til tempoture eller som maratonsko. Det skyldes ikke mindst Sauconys efterhånde­n velkendte Speedroll-teknologi, hvor skoen er en lille smule buet og således gynger løberen gennem skridtet.

KONKLUSION: En lille, men vellykket opdatering, der bekraefter, at Shift er en af de bedste maksimalis­tsko derude. Velsiddend­e, blød og støddaempe­nde, men stadig let og hurtig på foden.

Vellykket opdatering af overdelen. Megakomfor­tabel, men stadig dynamisk.

Kan vaere lidt svaer at få på.

 ?? ?? Den store eksterne haelkappe holder godt på bagfoden og gør, at pronerende løbere kan bruge skoen.
Den store eksterne haelkappe holder godt på bagfoden og gør, at pronerende løbere kan bruge skoen.
 ?? ?? Sålens brede platform giver ekstra stabilitet til dig, der falder lidt indad, når du løber.
Sålens brede platform giver ekstra stabilitet til dig, der falder lidt indad, når du løber.
 ?? ?? Mellemsåle­n gemmer på en stiv TPU-plade, der er med til at gynge løberen frem gennem skridtet.
Mellemsåle­n gemmer på en stiv TPU-plade, der er med til at gynge løberen frem gennem skridtet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark