Aktiv Træning (Denmark)

Racersko til kadence-løbere

Asics’ nye karbonrace­r byder på en traditione­l løbeopleve­lse. Ingen bouncy woweffekt, til gengaeld lav vaegt og masser af respons.

-

ASICS METASPEED EDGE

Pris: 2.100 kr. Info: asics.com

Hvad: Racersko med sål i FF Blast Turbo-skum og med indbygget karbonplad­e. Drop: 8 mm. Vaegt: 201 gram (str. 44).

Nae hov, taenker den opmaerksom­me laeser, denne sko har I da testet for et par måneder siden!

Ja, det skulle man tro, for Asics’ to karbonrace­re, Metaspeed Sky og den nye Metaspeed Edge, ligner hinanden så meget, at man, når man står med dem i hånden, ikke kan skelne dem fra hinanden. Det kan man imidlertid på fødderne, for hvor Sky via sin kraftige, skumfyldte sål og spaendstig­e karbonplad­e sparker dine fødder fremad, så er Edge mere neutral på foden. Vaegten er lav, mellemsåle­n forholdsvi­s fast, og karbonplad­en designet, så den i mindre grad katapulter­er foden fremad. Med et drop på 8 mm ligger foden også meget traditione­lt i skoen.

I Asics’ univers er de to sko lavet til forskellig­e løbestile. Sky til den såkaldte stride-løber, der primaert øger farten ved at tage laengere skridt, og Edge til kadence-løberen, der speeder op ved at øge kadencen. Det lyder en smule fortaenkt, men der er noget om snakken. Edge savner i hvert fald det kick og bounce, vi oplevede i Sky. I stedet føles den mere som en klassisk racer, men dog som en virkelig fremragend­e klassisk racer. Sålen er relativt fast og meget responsiv, og sammen med den velsiddend­e overdel og den meget lave vaegt giver det en hurtig og effektiv afvikling. Det er virkelig nemt at holde en høj kadence i skoen.

To anker: Skoen savner klart den wow-effekt, som kendetegne­r Sky og flere andre karbonrace­re. Den er ikke langsommer­e, den er bare mindre vild på fødderne. Derudover er ydersålen tynd og sart og dur udelukkend­e på asfalt.

Er den pengene vaerd? Tja, det er svaert at bedømme. Har du råd, så får du en hurtig og flot sko. Hvad det må koste, lader vi vaere op til dig.

 ?? ?? Overdelen er tynd for at holde vaegten nede, men med let polstring omkring anklen.
Overdelen er tynd for at holde vaegten nede, men med let polstring omkring anklen.
 ?? ?? Ydersålen er beklaedt med et tyndt lag gummi. Den står fint fast på asfalt, men savner greb på fx grus.
Ydersålen er beklaedt med et tyndt lag gummi. Den står fint fast på asfalt, men savner greb på fx grus.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark