Aktiv Træning (Denmark)

Tjekliste til din squat MYTE!

-

GREBET

Du kan enten have tommelfing­eren med rundt om stangen eller på samme side som resten af fingrene. Det er en fordel at gribe stangen taet ved håndroden, så du kan klemme om den. Haenderne har fat om stangen lidt bredere end skulderbre­dde. Det er ikke så vigtigt, om albuerne holdes parallelt med kroppen eller peger lidt bagud. De skal blot holdes i den samme position hele tiden – ikke flagre frem og tilbage.

NAKKEN

Ved at holde hovedet i naturlig forlaengel­se af rygsøjlen kan du både løfte en tungere vaegt, og du slipper for spaendinge­r i nakken. Hvis du har problemer med, at du bøjer nakken bagover og skyder hagen frem, så start med at traekke hagen tilbage og skyde toppen af dit baghoved op mod loftet, så du laver en lille dobbelthag­e. Lad dine øjne følge en linje på gulvet.

KNAEENE

Knaeene skal hele tiden pege i samme retning som taeerne. De må ikke falde indad. Har du problemer med, at knaeene falder indad, så kan du prøve at tage en elastik rundt om knaeene, så du bliver opmaerksom på at presse dem ud til siden – hvis knaeene falder ind, falder elastikken ned.

RYGGEN

Ryggen holdes ret gennem hele øvelsen. Husk dog på, at en ret ryg ikke er det samme, som at overkroppe­n skal holdes lodret. Du må altså gerne laene overkroppe­n fremad, når du squatter ned, men vaer opmaerksom på, at du ikke krummer i ryggen. Undgå også et for stort svaj i laenden i startposit­ionen – du skal stå med laenden i en neutral position.

FØDDERNE

Fordel din vaegt på hele foden, og hold haelen i gulvet under hele øvelsen. Det er typisk en fordel at lade fødderne pege let udad. Det åbner din hofte, så du kan vaere mere oprejst og lettere komme dybere ned. For de fleste vil det vaere passende med en cirka 15-20 graders vinkel, men prøv dig frem, og find ud af, hvad der virker bedst for dig.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark