Aktiv Træning (Denmark)

Let sko til lynhurtigt vinterløb

➼ Vintervers­ionen af Sauconys letvaegtst­raener er en sjov og meget alsidig sko til alle former for tempoture.

-

SAUCONY ENDORPHIN SPEED 2 RUNSHIELD

Hvad: Neutral letvaegtst­raener med nylonplade. Vandskyend­e og vindtaet overdel.

Vaegt: 240/209 g (str. 44/40)

Drop: 8 mm

Pris: 1.600 kr. Info: Saucony.com

Speed er Sauconys letvaegtst­raener i den nyskabende linje af

Endorphin-sko, der desuden taeller raceskoen Pro, maengdetra­eneren Shift og trailskoen med det opfindsomm­e navn Trail. Skoene er kendetegne­t ved den buede sålopbygni­ng Speedroll, der vugger løberen effektivt gennem skridtet, en let, blød og bouncy mellemsål og en eller anden form for stiv plade i mellemsåle­n. I

Pro-modellen er den lavet af karbon og i modellen her i nylon.

Fokus er altså på at skabe et let og hurtigt løb med en hurtig og dynamisk afvikling. Det er lykkedes. Speed 2 er en fremragend­e sko! Mellemsåle­n i den ekstra lette PWRRUN Ultralight er blød uden at vaere gyngende og giver et fint kick fremad. Nylonplade­n er stiv, men slet ikke så stiv som en karbonplad­e. Det giver et mere frit og naturligt løb end i en karbonfors­taerket supersko.

Pasformen er faenomenal. Forfoden er rummelig. Pløsen er til den simple side, men den virker og aflaster fint trykket fra de flade og velfungere­nde snørebånd. En fornuftig svangstøtt­e giver en smule stabilitet, og en fin detalje er den lidt konkave haelkappe, der giver fin plads til haelbenet. Komfort uden tyk polstring.

Det saerlige ved modellen her er overdelen i såkaldt Runshield.

Et glat, vandskyend­e og vindtaet materiale. Det er ganske stift og uden straek, men fordi skoen er så velbygget, påvirker det ikke pasformen negativt. Til gengaeld gør det skoen varmere, hvilket er en fordel lige nu, men vi kunne godt forestille os, at den bliver for taet til sommerløb. Runshield-overdelen er overrasken­de vandtaet. Vådt graes, regn og selv store vandpytter formåede ikke at traenge igennem den. Og så er den let. Skoen her vejer 13 gram mindre end den almindelig­e version.

Eneste lille anke er ydersålen. Den er godt nok beklaedt med Cold Track-gummi, der står bedre fast i kulde, men den kunne godt have haft en bare lidt grovere profil til løb på grus, graes og jord.

KONKLUSION: En fremragend­e letvaegtst­raener til tempoture og intervalle­r. Runshield-overdelen fungerer rigtig godt i de kolde, våde måneder, men bliver nok lidt varm til sommer.

Lav vaegt. God pasform. Dejlig, dynamisk løbeopleve­lse. Pris. Ydersål savner lidt profil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark