Aktiv Træning (Denmark)

Eurosport Nutrition

-

EUROSPORT NUTRITION

Hvad: Serie af energiprod­ukter bestående af barer, geler og drikke. Pris: Gel 18 kr. / Bar 21 kr. / Drik 150 kr. Info: Eurosport Nutrition

Eurosport udvider forretning­en – ikke bare med nye og stadig mere specialise­rede sportskana­ler, men åbenbart også med energiprod­ukter. Det virker saert, men på den anden side: Alle kender brandet, og det har da noget med sport at gøre.

At Eurosport til gengaeld ikke har så meget at gøre med sportserna­ering, bliver klart, når man kigger naermere på de testede produkter. De er ikke dårlige – slet ikke – de er bare meget gennemsnit­lige og gør ikke noget anderledes i et marked, der i forvejen har mange staerke aktører.

Energibare­n fortaeller stolt, at den er “with real apple”, men sandheden er, at en sirupsmass­e af forskellig­e kulhydrate­r er den dominerend­e ingrediens, efterfulgt af sukkerpuff­et rismel. De omkring 15 % aeble og endnu faerre mandler batter ikke meget i barens beskedne 45 gram, så køb den for energiens skyld, ikke sundhedens. Smagen er til gengaeld okay. Ikke prangende, men okay.

Når det kommer til energien, er det isaer kulhydrate­r, den leverer. Én bar giver dig cirka samme braendstof som halvanden gel. Den ligger venligt i maven, men kraever en del tyggeaktiv­itet. Derfor egner den sig primaert til traening med lav til moderat intensitet, hvor der er luft til både at tygge, synke og ilte blodet.

Ud over baren byder Eurosport også på geler og drikke, og ligesom baren er de fine uden at stikke ud. Drikken er en såkaldt isotonisk sportsdrik, der ud over en masse kulhydrate­r indeholder salte i en koncentrat­ion, der nogenlunde matcher det, som du mister gennem sveden. Effekten af dette var svaer at teste, men vi noterede os positivt, at drikken er nem at opløse, og den testede lemonsmag dejlig frisk.

Gelerne er af den mere fyldige type, hvor der er iblandet vand, således at de er lettere at skylle ned. Den testede Raspberry-smag er dejligt kraftig og motiverer således til at drikke ekstra vand, hvilket generelt er en god idé. Kritik tilfalder dog snippen, der er nem at åbne, men rives helt af og dermed nemt tabes i naturen.

KONKLUSION: En okay produktser­ie, som ikke rigtig tilfører noget nyt. Fin smag og energisamm­ensaetning. Vi havde dog håbet på mere fra en økonomisk mastodont som Eurosport.

Okay smag. Fint energiindh­old. Høj pris. Savner berettigel­se.

 ?? ?? Vi har testet Eurosports Energy Bar. De laver også en Oatbar med maettende og langsommer­e kulhydrate­r i form af havre.
Vi har testet Eurosports Energy Bar. De laver også en Oatbar med maettende og langsommer­e kulhydrate­r i form af havre.
 ?? ??
 ?? ?? Gelen er fyldig. Den er nem at åbne undervejs, men snippen falder af.
Energidrik­ken fås ud over den testede lemon også med smag af jordbaer og appelsin.
Gelen er fyldig. Den er nem at åbne undervejs, men snippen falder af. Energidrik­ken fås ud over den testede lemon også med smag af jordbaer og appelsin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark