Aktiv Træning (Denmark)

Kraftig pandelampe justerer selv lyset

➼ Petzls bud på en pandelampe til løb er fremragend­e. Men de kunne godt have sparet den fancy Reactive Lighting-funktion.

-

PETZL SWIFT RL

Hvad: Pandelampe. Maks. 900 lumen. Batteri: 2-50 timer. Pris: 999 kr. Info: Petzl.com

Vil du trodse vintermørk­et på dine løbeture, så er den testede pandelampe en overvejels­e vaerd. Første udgave af Swift RL så dagens lys for et par år siden og blev hurtigt en favorit blandt løbere. Det forstår man godt, for den todelte strop sidder godt om hovedet, og sammen med den lave vaegt (omkring 100 gram) gør den, at lampen sidder uden at hoppe. Betjeninge­n via den topmontere­de knap er forholdsvi­s intuitiv og fungerer selv med handsker på. Og endelig er den USB-opladelige lampe med sine maksimalt 900 lumen rigeligt kraftig til at oplyse selv de mørkeste stier.

Et par små features skiller lampen ud fra de øvrige konkurrent­er. Først og fremmest er den forsynet med en let aflaeselig indikator for batterilev­etiden. Samtidig, og det er naesten endnu federe, er pandebånde­t reflektere­nde, så du bedre ses i trafikken. Endelig er der mulighed for at låse taend-sluk-knappen. Det fjerner risikoen for at hive en afladet lampe ud af tasken, når du skal afsted på din fyraftenst­ur. God og vaerdsat detalje.

Lampens helt store finesse er dog en helt anden ting. Petzl har indbygget en sensor, der sikrer aktiv justering af lyset, i forhold til om du studerer noget på naert hold eller i det fjerne. Vi var desvaerre ikke rigtigt imponerede. For det første virker den automatisk­e lysjusteri­ng med lidt forsinkels­e. For det andet kan man i forvejen justere lysstyrken ved simple tryk på en knap, og funktionen virker derfor lidt overflødig. Vi havde hellere set, at den blev sparet vaek til fordel for lavere pris, lavere vaegt og bedre batteritid.

KONKLUSION: Vaegt, pasform og lysstyrke er på et højt niveau og retfaerdig­gør prisen. RL-funktionen kunne for vores skyld godt have vaeret vraget.

Godt fit. Lav vaegt. Kraftigt lys størrelsen taget i betragtnin­g.

Lidt unødvendig RL-funktion.

 ?? ??
 ?? ?? Lampen oplades via mikro-USB. For fuld power har du lys til 2 timer, mens du kan få 5-10 timer ved fornuftige 300 lumen.
Lampen oplades via mikro-USB. For fuld power har du lys til 2 timer, mens du kan få 5-10 timer ved fornuftige 300 lumen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark