Aktiv Træning (Denmark)

Let og ret åndbar regnjakke

➼ Hader du at fryse eller at blive kold og klam på vinterens løbeture, så holder Arc’teryx’ nye vandtaette løbejakke dig tør. Med garanti.

-

ARC’TERYX NORVAN LT HOODY

Hvad: Regnjakke til løb, langrend m.m. Haette, Gore-Tex-membran, skrålomme. Vejer 175 gram (men’s str. S).

Pris: 2.999 kr. Info: arcteryx.com

Canadiske Arc’teryx har fået gevaldigt vind i sejlene, efter at modefolket har taget maerket til sig. Det har dog ikke fået dem til at gå på kompromis med den kvalitet, der altid har kendetegne­t det dyre outdoormae­rke. I hvert fald ikke at dømme ud fra den nye highendløb­ejakke Norvan. Jakken fra Arc’teryx er et bud på en robust, men stadig tynd og let regnjakke til våde, kolde løbeture, og den gør det ganske fremragend­e.

Pasformen er god med en slank silhuet, der følger kroppen uden at vaere stram. Det sidste er vigtigt for en regnjakke, da der er brug for luft mellem krop og stof, for at jakken ikke bliver klaebende og taet. Der er god laengde på de faconsyede aermer, og jakken kan strammes til i livet med en simpel, men velfungere­nde elastik. Haetten sidder godt om hovedet og følger dets bevaegelse­r.

Det, der for alvor signalerer highend, er imidlertid kvaliteten. Trelagsmat­erialet (yderskal, membran, inderskal) er imponerend­e tyndt og let, samtidig med at jakken fremstår helt vind og vandtaet og endda ret robust. Den tåler fint en tur gennem skovens krat.

Alle samlinger er svejsede og tapet med et ekstra lag stof, så vandet – som man ellers oplever – heller ikke traenger ind den vej.

Jakken er en regnjakke – i udpraeget grad – og selvom den er tynd, og membranen er i GoreTex, er åndbarhede­n ikke fantastisk. Men som lunende yderlag på rolige ture i forfaerdel­igt vejr er den absolut noget af det bedste, du kan traekke i.

KONKLUSION: En let og laekker regnløbeja­kke i luksuskval­itet. Et godt valg til dig, der ikke gider fryse eller blive våd på vinterens løbeture.

Tapede sømme. Lav vaegt. God pasform.

Ikke billig. Bliver varm, hvis intensitet­en er høj.

 ?? ?? Jakken fås i både en herre- og damemodel. Damemodell­en er taljeret.
Jakken er forlaenget bagpå. Dermed beskyttes baller og baglår mod opsprøjt fra våde veje.
Jakken fås i både en herre- og damemodel. Damemodell­en er taljeret. Jakken er forlaenget bagpå. Dermed beskyttes baller og baglår mod opsprøjt fra våde veje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark