Aktiv Træning (Denmark)

Trådløse traeningsh­eadsets

➼ Trådløse headsets til traening har udviklet sig enormt de sidste år. Vi har sat to af de nyeste og mest avancerede op mod hinanden.

-

JABRA ELITE 7 ACTIVE

Hvad: Trådløst headset med aktiv støjredukt­ion (AC). Støv- og vandtaet (IP57). Op til 8 timers batteri + 22 ekstra i ladekassen.

Pris: 1.399 kr.

Jabra har i den grad sat standarden for, hvordan et true wireless-headset til traening skal se ud og lyde. Og det fortsaette­r med Elite 7 Active. De små elegante propper byder på nem betjening via knapper på siden af headsettet. Det er klart at foretraekk­e frem for diverse former for touchbetje­ning. De tåler vand og støv, og så sidder de, takket vaere den nye ShakeGripc­oating, rigtig godt. Lyden: Tjaa, den plejer Jabra at have styr på, og det har de da også, men meget afhaenger af, hvor godt saettet sidder i øret. Bruger du de forkerte silikonedu­tter, eller skubber du dem ikke ordentligt ind i øret, forsvinder lyden i Elite 7 Active, og de lyder meget flade.

Både Jabra og JBL har aktiv støjredukt­ion, og Jabras er bedst. Det samme gaelder mikrofonen, der rent faktisk fungerer trods vindstøj. Godt gået! Jabras app ser ret fancy ud med EQ, justerbar AC og fit-test. I praksis er det dog mest en gimmick.

JBL FLOW PRO

Hvad: Trådløst headset med aktiv støjredukt­ion (AC). Støv- og vandtaet (IP68). Op til 10 timers batteri + 20 ekstra i ladekassen.

Pris: 1.299 kr.

JBL’s headset har de samme ambitioner som Jabras: robust, traeningse­gnet, velsiddend­e og vellydende. Tilgangen er lidt mere rough. Headset og ladekasse er større og mere solidt i kvaliteten. Propperne er decideret vandtaette og kan fint tages med i bad eller ud at surfe. JBL benytter sig ikke af et fancy ShakeGrip, men har i stedet forsynet propperne med små kroge – Powerfins – der griber fat i øret og sikrer et meget solidt fit. De sidder godt fast i øret, men er også vanskelige­re at lirke på plads og maerkes mere end Jabras spinklere og lettere model.

Lyden er god og kraever ikke naer så meget justering af selve proppen, som Jabras headset gør. Den har måske ikke helt samme dybde og nuancer som velplacere­de Jabra, men den er bestemt godkendt. Betjeninge­n fungerer via touch på siderne af propperne. Det er ikke optimalt. Bøvlet med handsker, og i regnvejr kan vandet aktivere knapperne og pludseligt stoppe musikken.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark