Aktiv Træning (Denmark)

DE 5 STØRSTE TRENDS LIGE NU

-

Eksperter udråber de største fitnesstre­nds i 2022. Er du med på beatet?

Hvilke traeningsf­ormer kommer vi til at kaste os frådende over her i 2022, og hvilket udstyr bliver det store hit? Det har personlige traenere og andre fitnesseks­perter fra hele verden givet deres bud på i en stor undersøgel­se fra The American College of Sports Medicine. Det er 16. år i traek, at man udgiver listen over de største fitnesstre­nds, og på årets top-5 er det tydeligt, at pandemien ikke er helt faerdig med at saette sit praeg på vores traeningsv­aner. Her taeller vi ned fra nummer 5 til nummer 1.

5 TRAENING FOR VAEGTTAB

Efter nogle år, hvor traening for vaegttab har vaeret langt nede på listen, gør denne trend comeback. Ifølge American College of Sports Medicine er en oplagt forklaring, at mange har fået nogle ‘coronakilo’ på sidebenene, som de nu er motiveret til at smide igen. Og det

gøres mest effektivt med en kombinatio­n af kost og traening.

4 STYRKETRAE­NING MED FRIE VAEGTE

God, gammeldags styrketrae­ning med håndvaegte, vaegtstaen­ger, kettlebell­s og andre frie vaegte går aldrig af mode. Således heller ikke i år. Mange traener med de frie vaegte på egen hånd, men i fitnesscen­trene bruges de også hyppigt i holdtraeni­ng med fokus på styrke.

3 UDENDØRS AKTIVITETE­R

Udendørsak­tiviteter som vandreture, løb og cykling er steget voldsomt i popularite­t de seneste år. Og det er ikke kun på egen hånd, vi traener i det fri – også mange fitnesstra­enere har fået øjnene op for at rykke flere holdaktivi­teter ud under åben himmel. For ti år siden var udendørstr­aening blot på 27.-pladsen over fitnesstre­nds.

2 HJEMMETRAE­NING

Over hele verden fik forbrugern­e for et par år siden travlt med at hamstre vaegte, traeningse­lastikker, kardiomask­iner og andet udstyr til hjemmebrug, da fitnesscen­trene lukkede ned. Og hvis man spørger ekspertern­e, så vil det private home gym fortsaette med at vaere et populaert alternativ til fitnesscen­trene i 2022.

1 BAERBAR TEKNOLOGI

Vi kan åbenbart slet ikke få nok af smartwatch­es, aktivitets­armbånd,

GPS-ure og andre såkaldte wearables, som kan måle vores traening og sundhed på stadig mere avancerede måder. De baerbare teknologie­r er tilbage på toppen af trendliste­n efter et enkelt år, hvor onlinetrae­ning overtog førsteplad­sen. Onlinetrae­ning er i år faldet tilbage til en 9.-plads.

 ?? ?? Hjemmetrae­ning er kommet for at blive, mener ekspertern­e. Det er effektivt og tidsbespar­ende.
Hjemmetrae­ning er kommet for at blive, mener ekspertern­e. Det er effektivt og tidsbespar­ende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark