Aktiv Træning (Denmark)

7 grunde til at deltage i et motionsløb

-

1 TRAENINGSM­OTIVATION

Et motionsløb giver mening og retning til traeningen, og det bliver pludselig meget nemmere at komme op og ud, når du ved, at du om otte uger skal praestere.

2 DU MØDER ANDRE LØBERE

Selvom man løber for sig selv, er det socialt at deltage i et løb. Man er faelles om oplevelsen, om lidelsen, om smerten og om forløsning­en, og man oplever en samhørighe­d med de andre løbere, som er sjaelden og ganske overvaelde­nde.

3 DU OPLEVER LANDSKABET PÅ NY

Hvad enten du løber i en storby eller gennem et naturlands­kab, vil du opleve sceneriern­e på en helt ny måde. Taenk at løbe gennem et bilfrit København eller New York eller blive taget ud på kringlede skovstier, du ikke vidste eksistered­e.

4 DU FORBEDRER FORMEN

Et løb er naesten altid et genialt traeningsp­as. Du løber hurtigere eller laengere, end du har gjort før, og styrker både udholdenhe­d og kondition.

5 NYT GEAR

Du skal ikke shoppe nyt grej lige før et løb, men perioden op til er en glimrende anledning til at købe sko, GPS-ur, tøj osv.

6 ADRENALINS­KUD

Stemningen før, under og efter et af de store løb, som folk har forberedt sig til i månedsvis, og som fylder gaderne med løbere, tilskuere, musikbands og heppezoner, er helt unik. Selv den mest forbenede motionsløb­er kan ikke undgå at lade sig rive med og maerke sommerfugl­ene blafre i maven inden startskudd­et.

7 MEDALJEN

Det er måske lidt fjollet, men mange løb belønner efterhånde­n alle, der gennemføre­r, med store, flotte og opfindsomm­e medaljer formet som den landsdel, du er løbet igennem, eller sat sammen af adskillige elementer. Er du mere praktisk orienteret, får du også ofte en udmaerket løbe-T-shirt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark