Aktiv Træning (Denmark)

Din koststrate­gi op til løbet

-

UGERNE OP TIL LØBET

Sørg generelt for at spise sundt med masser af grøntsager, frugt, fed fisk og magert kød. Det giver restitutio­nen optimale betingelse­r og holder inflammati­onen nede. Undgå at forsøge at tabe dig i ugerne op til et løb. Din krop skal vaere i kaloriebal­ance for at kunne absorbere traeningen.

SIDSTE UGE OP TIL LØBET

Undgå at aendre markant på din kost. Skru evt. yderligere op for kulhydrate­rne, og sørg for at spise lidt ekstra til hvert måltid i form af brød, pasta, ris, frugt osv. På den måde får du gradvist fyldt dine kulhydratl­agre i lever og muskler op. Dette er isaer vigtigt op til lange løb som halvmarato­n og maraton.

DAGEN FØR

Drop carbo-loadingen, hvor du propper dig med pasta. Kulhydrate­rne når ikke at blive optaget, og den ekstra mad vil bare gøre dig tung og utilpas.

Spis i stedet let – fx kylling, ris og dampet grønt. Undgå meget krydret mad, og undgå at eksperimen­tere med noget, du ikke kender, og som potentielt kan slå maven i stykker. Drik fornuftigt igennem dagen, og undgå alkohol.

MORGENEN FOR LØBET

Stå op i god tid. Spis et let morgenmålt­id, som du ved, maven kan tåle, 3-4 timer før løbet. Fx havregrød eller hvidt brød med nutella eller syltetøj.

DE SIDSTE PAR TIMER FØR LØBET

Haeld godt med kaffe på – gerne 3-4 kopper, hvis du er vant til det. Koffeinen udsaetter traethed og virker dermed praestatio­nsfremmend­e. Samtidig har kaffen den effekt, at du kommer på toilettet.

Drik et par glas vand i løbet af morgenen, men overdriv ikke. Du skal vaere velhydrere­t uden at vaere overhydrer­et. Urinen er en god indikator – den skal vaere lys uden at vaere klar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark