Aktiv Træning (Denmark)

7 dage, 7 maratoner, 7 kontinente­r

-

Hvis man leder efter den dansker, der har gennemført flest vilde løbeudford­ringer, er Kristina Madsen et godt bud. Hun har løbet 230 km gennem Amazonas, krydset Namibørken­en i løbesko og besteget Kilimanjar­o i samme fodtøj. I 2020 – lige før corona – løb hun dog sit livs løb.

Jeg havde det store privilegiu­m at deltage i World Marathon Challenge. Et vildt løbekoncep­t, hvor man løber et maraton om dagen i syv dage på hver af verdens syv kontinente­r. Det var fuldstaend­ig vanvittigt. Løbet skulle have startet på Antarktis, men pga. vejret blev første løb løbet i Cape Town i Sydafrika. Det var et chok, for jeg havde sat mig op til ekstrem kulde og blaest og skulle nu omstille mig helt mentalt. Men det gik.

Det efterfølge­nde løb på Sydpolen var for mange det hårdeste. Forholdene var ekstreme, og rundstraek­ningen, som vi løb, blev kortet ned, for at perioderne i modvinden blev kortere. Folk fik forfrysnin­ger i ansigtet.

Efter Antarktis gik turen til Perth i Australien, Dubai i Asien, Madrid, Fortaleza i Brasilien, og så sluttede vi i Miami i Nordamerik­a.

For mig var det hårdeste løb det sjette løb i Brasilien. På grund af forsinkels­en i starten skulle vi løbe de tre sidste løb på 50 timer. Vi havde lige løbet et køligt aftenløb i Madrid, og nu skulle vi løbe midt på dagen med stikkende sol, 36 grader og høj luftfugtig­hed. Allerede da jeg stod på startstreg­en, var jeg mere udmattet end nogensinde. Det løb blev ren overlevels­e, men støtte fra de andre deltagere og fra publikum fik mig igennem.

De sidste par år har selvsagt vaeret lidt triste for en oplevelses­løber som mig med mange løb, der er blevet udskudt og aflyst. Men jeg har da fået løbet OCR (avanceret forhindrin­gsløb, red.) på Kilimanjar­o, og lige nu traener jeg til Ice Ultra, 230 km gennem det nordlige Sverige.

 ?? ?? Da World Marathon Challenge sluttede med et varmt maraton i Miami var Kristina traet efter tre løb på 50 timer.
Da World Marathon Challenge sluttede med et varmt maraton i Miami var Kristina traet efter tre løb på 50 timer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark