Aktiv Træning (Denmark)

Budgetvenl­ige løbeveste til foråret

En vindvest er et herligt stykke beklaednin­g til forårets løbe- eller cykelture. De nordiske budgetmaer­ker Craft og Newline leverer begge haederlige bud.

-

CRAFT ESSENCE LIGHT WIND VEST

Hvad: Tynd og let vindvest til løb og cykling. Refleks på fronten og lynlåslomm­e bagpå.

Pris: 549 kr. Info: craftsport­swear.com

Når det kommer til de grundlaegg­ende elementer af sportsbekl­aedning, har Craft styr på det. Undertøj, tights, trøjer og altså også vindveste. I hvert fald at dømme ud fra denne model.

Essence Light er en meget tynd og let vest med et relativt kropsnaert snit. Den sidder godt om en slank løberkrop, men der er ikke meget straek i det vindtaette stof og dermed ikke meget forståelse for lidt fylde om maven. Vesten er forlaenget langs ryggen – det er fint, hvis den benyttes på cyklen. Det er også på ryggen, at du finder en god lynlåslukk­et lomme, der fint kan rumme en mobil. En elastik i aermegaben­e lukker dem effektivt til uden at gnave eller skrabe.

Vestens glatte polyester giver god vindbeskyt­telse, mens den ret åbne ryg lader en hel del damp slippe ud. Det giver en god balance mellem varme og åndbarhed sammenlign­et med Newlines vest.

NEWLINE GILET TECH

Hvad: Lidt kraftigere vindvest til løb. Stor refleks langs ryggen og lynlåslomm­e på brystet.

Pris: 699 kr. Info: newlinespo­rt.dk

Newlines vest er en mere rendyrket løbevest. Den har ikke den forlaenged­e ryg, som Craft-vesten har, og den store lomme, der også nemt sluger en stor mobil, er placeret på brystet, hvor indholdet hopper mindre under løb.

Materialer­ne er kraftigere, tungere og med lidt mere varme. Den er vaesentlig mere rummelig end Craft-modellen – graensende til det slaskede. Men for den lidt kraftigere løber er den nok et bedre bud.

Vindtaethe­den er fuldt på niveau med Craft-vesten, men åndbarhede­n halter lidt. Det skyldes, at de straekbare, mere åbne paneler her er placeret i siden, hvor kroppen ikke damper meget af, og at den ventilatio­nsslids, der går langs med ryggen, er for smal.

Til gengaeld er refleksern­e bedre. Hos Newline får du et bredt refleksbån­d på tvaers af ryggen, mens du hos Craft må nøjes med et lille reflektere­nde logo bagpå.

THRUSTERS

Start stående, og hold om toppen af vaegtstang­en med begge haender i brysthøjde. Spaend op i maven, og før hoften bagud, mens du bøjer i knaeene. Albuerne holdes taet på kroppen. Kom helt ned, så lårene er parallelle med gulvet. Straek så benene kraftfuldt, og pres vaegtstang­en op i strakte arme.

BENT-OVER ROW

Stil dig med vaegtstang­en mellem benene, og hold om den med begge haender taet ved vaegtskive­rne (du kan også bruge et rohåndtag med to greb). Du har knaeene let bøjet og hoften presset bagud, så overkroppe­n er laenet forover. Ryggen skal vaere ret. Traek stangen op, til vaegtskive­rne rører brystet. Saenk stangen kontroller­et igen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark