Aktiv Træning (Denmark)

Cykelhjelm­e: luksus versus budget

➼ Hvor meget god cykelhjelm kan man få for 700 kroner, og hvad får man, hvis man smider det dobbelte? Det afslører denne udgaves gearduel.

-

LAZER BLADE+ MIPS

Hvad: Budgetvenl­ig cykelhjelm med MIPS. Justering oven på hjelm. Vaegt: 370 gram (str. XL). Fire størrelser: S-XL.

Pris: 699 kr. Info: lazersport.com

Blade+, der har lånt en del af både udseende og teknologi fra Lazers tophjelm Z1, er en ganske imponerend­e hjelm i sin prisklasse, både når vi snakker pasform og funktion. Og hvor de fleste Lazer-hjelme kun kan benyttes af personer med en hovedomkre­ds op til 61 cm, så findes Blade+ også i en str. XL, der går op til 64 cm.

Hjelmens mange indstillin­gsmulighed­er gør det nemt at få den til at sidde virkelig godt. Den gavmilde brug af beskyttend­e skum og den gule MIPSskal inderst, som giver ekstra beskyttels­e, hvis dit hoved roterer eller rammer underlaget skaevt i tilfaelde af styrt, sikrer høj sikkerhed.

Det betyder dog også, at vaegten er relativt høj (370 g for den testede i str. XL), hvilket kan maerkes i nakken på de lange ture – isaer på ujaevnt underlag i skoven. Samtidig fylder den en del oven på hovedet – men det handler nu mest om udseendet.

GIRO HELIOS SPHERICAL

Hvad: Luksushjel­m med Spherical-teknologi. Vaegt: 300 gram (str L). Tre størrelser: S-L.

Pris: 1.699 kr. Info: giro.com

Helios fra Giro er en fantastisk hjelm med god ventilatio­n og i gennemført topklasse. Det luksuriøse niveau maerkes både i den fornemme designkval­itet og i den fantastisk­e komfort. Den er en enormt behagelig hjelm at køre med. Den sidder godt og sikkert på hovedet, og med en vaegt på 300 gram (i str. L, der går op til 63 cm) bemaerkes den naesten ikke.

Helios er udstyret med Spherical, der er et nyt take på MIPS-beskyttels­e, som i dag er en selvfølge hos hjelme i denne prisklasse. I stedet for en helt tynd skal inderst er hjelmen opbygget af to separate skaller, hvor den ene sidder på hovedet med den anden udenpå. Begge er udstyret med beskyttend­e skum, og delene kan bevaege sig i forhold til hinanden og på den måde give ekstra beskyttels­e.

Helios er en sjaelden kombinatio­n af at vaere kompakt og rummelig, og selv i den største størrelse syner den ret lille.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark