Aktiv Træning (Denmark)

Sådan går du – hurtigt!

Det er ikke så nemt at gå hurtigt, som man skulle tro. Men når du først har laert den rigtige teknik, kan du få masser af fart på og saette kredsløbet på arbejde.

-

RET DIG OP

Lad vaere med at laene dig frem eller haenge i overkroppe­n. Ret dig op, som om du er meget høj, og kig frem mod et punkt i horisonten. Slap af i skuldrene, så du ikke kommer til at spaende i overkroppe­n og mindske din lungevolum­en.

BRUG DIN CORE

Spaend musklerne i mave og laend, så du ikke falder sammen. Din hofte skal vaere et stabilt led mellem benene og overkroppe­n.

TAG KORTE SKRIDT

Du kommer ikke hurtigere frem ved at tage lange skridt – tvaertimod. Din hastighed ligger i afsaettet, så jo flere du kan lave af dem, jo hurtigere kan du bevaege dig fremad.

BRUG ARMENE

Dine arme kan give dig fart – eller bremse dig. Se her, hvordan du bruger dem korrekt:

● Bøj albuerne 90 grader.

●Sving armene frem, så haenderne kommer op i brysthøjde.

● Sving armene tilbage, indtil haenderne er ved dine baglommer.

● Armene skal ikke ind foran kroppen, men mere køre som et damplokomo­tiv.

● Hold albuerne taet på kroppen.

● Slap af i haenderne, og lad dem vaere lidt åbne.

● Før armene frem modsat dine ben.

UNDGÅ AT HOPPE

Mens der ved løb er en svaevefase, hvor vi haenger i luften, skal en af dine fødder hele tiden have kontakt med jorden ved gang – uanset hvor hurtigt du går. Saet haelen i jorden, og rul frem over foden i én glidende bevaegelse. Det er mere skånsomt for kroppen, da du undgår at lande med hele din vaegt på foden.

FØDDERNE PÅ LINJE

Når vi går på gaden, bevaeger vi fødderne frem ved siden af hinanden. Men på den måde kan du ikke gå hurtigere end 6-7 km/t., før du rammer et loft. Derfor skal du smide fødderne ind på linje – foran hinanden – ligesom løberne. Så kan du pludselig skrue op for farten og saette gang i kredsløbet.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark