Aktiv Træning (Denmark)

Gang har gjort mig staerk

33-årige Michael Jeppesen har løbet halvmarato­n på 1:08:10 og maraton på 2:23:34. I dag bruger han gang som en del af sin traening.

- Testet på egen krop

Hvad har det betydet for dit løb, at du er begyndt at gå?

Jeg føler mig både lettere og staerkere, når jeg løber. Og det er ikke gået ud over min form. Jeg ‘bouncer’ mere på jorden, fordi man aktiverer fodleddet meget mere, så det er blevet meget mere spaendstig­t og aktivt. Det er en kaempe fordel.

Hvordan har det vaeret at gå som en del af din traening?

Da jeg kun løb, havde jeg store problemer med hoften og min ryg. Jeg havde problemer med at vende mig i sengen, og når jeg skulle ind i bilen, skulle jeg naermest løfte benene derind. Men efter at jeg begyndte at gå, har der ikke vaeret noget. Det har virkelig givet en smidighed, for man vrider sig og aktiverer kroppen meget.

Hvordan har det vaeret mentalt?

Det kaemper jeg stadig lidt med, haha. Jeg har jo altid taenkt, at gang er noget, man gør, når man bliver gammel, og det ser jo lidt sjovt ud, når man giver den gas. Så i begyndelse­n gik jeg mest om aftenen, når det var mørkt. Eller jeg traenede gang, når jeg var på ferie i udlandet. Men nu er jeg blevet så erfaren, at jeg kan gå 10 kilometer på 49 minutter, så det er der ingen, der griner af.

Hvad har det svaereste vaeret?

Det har både vaeret det tekniske og det fysiske. Det kan tage seks måneder, før senerne er helt klar til det, og de første måneder var ydersiden af mine skinneben ved at springe i luften. Så i starten gik jeg 100 meter og løb 900 meter. Så blev det 200 meter gang og 800 meter løb. Og sådan vaennede jeg mig langsomt til det.

Har du et råd, hvis man gerne vil prøve det?

Man skal bare ud og prøve det af. Varm godt op, så kroppen er klar, og lav så skiftevis gang og løb.

 ?? ?? Før Michael Jeppesen begyndte at traene gang, havde han ofte ondt i ryggen. Det er slut nu.
Før Michael Jeppesen begyndte at traene gang, havde han ofte ondt i ryggen. Det er slut nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark