Aktiv Træning (Denmark)

4 fordele ved at traene med musik

-

1 GØR DIG KLAR

Har du brug for at booste din indre kampgejst inden traeningen eller få ro på konkurrenc­enerverne, kan musikken få dit mindset på rette spor. Taenk bare på bokserne, der går i ringen, mens høj og heroisk musik brager ud af højttalern­e. Når du først har fundet de sange, der fungerer bedst for dig før en traening, så brug dem gerne igen og igen. Så er kroppen straks klar og ved, praecis hvad den skal i gang med.

2 DU BEVARER GEJSTEN

Musikken har en enestående evne til at stimulere dit humør og få dig i en positiv stemning, og det kan der i høj grad vaere brug for under traeningen. Isaer når du virkelig bliver presset og skal finde en vej gennem krisen. Din motivation til at fortsaette stiger isaer, hvis du har sammensat en rigtig god playliste fuld af favoritnum­re, for så bliver humøret endnu højere, tiden går hurtigere, og du glemmer de ømme muskler.

3 DU PRAESTERER BEDRE

Der er blevet forsket en del i musik og traening. En af de førende på feltet er professor Costas Karageorgh­is fra Brunel University. I et forsøg nåede han bl.a. frem til, at musik kunne få folk til at yde 15 procent mere under en løbetur, mens den også blev opfattet mindre udmattende. I en gennemgang af 139 studier fra 2020 konstatere­de han og hans kolleger ligeledes, at musik kan have en positiv betydning for både din ydeevne, iltoptagel­se og opfattelse af traeningen.

4 DU FALDER HURTIGERE TIL RO

Når de sidste kraefter er vredet ud af kroppen, og du traenger til at få ro på efter traening, er musikken også din ven. Hvis du skifter den tempofyldt­e bas ud med langsomme og afslappend­e toner, hjaelper det nemlig til at saette skub i restitutio­nen. Bl.a. viste et forsøg, at testperson­er betydeligt hurtigere genvandt normal puls og blodtryk, når de lyttede til langsom musik efter et traeningsp­as. Du slapper altså bedre af og giver musklerne ro til at komme sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark