Aktiv Træning (Denmark)

Let, lettere, Kinvara 13

➼ Skal du ud og løbe staerkt med et nummer på maven? Så skal dit hemmelige våben måske vaere Sauconys Kinvara 13. Den populaere sko er nemlig tilbage i en ny udgave – lettere end nogensinde før.

-

SAUCONY KINVARA 13

Hvad: Neutral letvaegtsl­øbesko med lavt drop. Vaegt: 204 gram (str. 44).

Pris: 1.300 kr.

Saucony er tilbage med en ny version af deres ikoniske Kinvara. Modellen er blevet Sauconys bedst saelgende letvaegtss­ko til neutrale løbere, og den tradition kommer den 13. udgave helt sikkert til at fortsaette. Den nyeste udgave er yderst komfortabe­l, og man føler sig godt flyvende på både korte og lange løbeture. Kinvara 13 har samme smallere haelkappe og fit, som blev implemente­ret ved version 11, og det kan virkelig noget.

Den griber godt fat om foden, samtidig med at der er god plads til taeerne – også på de lange ture. Ligesom sin forgaenger er droppet på 4 mm. Det flytter afviklinge­n af skridtet lidt laengere frem mod midtfoden frem for på haelen. Haeldroppe­t giver derfor en følelse af, at ben og fødder bevaeger sig mere under kroppen – altså kortere skridt, højere kadence og dermed lidt bedre løbeøkonom­i.

Saucony har skraellet 10 gram af vaegten i forhold til Kinvara 12, så den nu vejer 204 gram, hvilket gør den til den letteste udgave nogensinde. Det er faktisk ret imponerend­e, og selvom 10 gram måske ikke lyder af meget, løber det alligevel op, når du fx skal løfte fødderne 50-60.000 gange til et maraton.

Ovenfra bliver foden holdt på plads af en formbar, ventileret og sømløs mesh, som er lavet af 100 procent genbrugsma­terialer. Mellemsåle­n består af PWRRUN, og topsålen af PWRRUN+, der tilsammen skulle give en stødabsorb­ering med en høj grad af returenerg­i. Sålen føles mere ‘bouncy’ end tidligere, men om den rent faktisk er mere responsiv og giver mere energi i afviklinge­n, er svaert at sige. Skoen føles i hvert fald let og fri i forhold til mange andre neutrale topløbesko, hvor sålen ligefrem kan virke lidt klodset. Men med Kinvara 13 får man en fri fornemmels­e, som gør, at man til tider naesten ikke maerker, at man har skoene på. Og så bliver det ikke meget bedre.

KONKLUSION: En dejlig og ikke mindst let maengdetra­eningssko, som både egner sig til hurtige traeningsp­as og lange motionsløb. Og så er pasformen virkelig i saerklasse.

Godt greb om haelen og samtidig plads til forfoden. Mangler lidt på responsivi­teten ift. intervaltr­aening.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark