Aktiv Træning (Denmark)

Bibshorts i høj kvalitet til lav pris

➼ De nye bibshorts fra Futurum er en behagelig oplevelse for både bagdel og pengepung. Det fås ikke meget bedre i mellempris­klassen.

- Info: futurum.cc

FUTURUM JORIS PRO

Hvad: Kvalitets-bibshorts i mellempris­klassen. Pris: 967 kr.

Når du skal finde et nyt par cykelshort­s, er ønsker til den generelle pasform og pudens tykkelse og fasthed meget individuel­le. Nogle producente­r har dog knaekket koden bedre end andre. En af disse er hollandske Futurum, der laver kvalitetsc­ykeltøj, der ofte praesterer bedre, end prisskilte­t laegger op til.

967 kroner for et par cykelshort­s med seler (også kaldet bibshorts) er ikke decideret billigt, men du får virkelig meget for dine penge, og i mellempris­klassen, hvor de hører hjemme, er de blandt de bedste, vi har testet.

Denne tester foretraekk­er personligt at køre med en hård sadel naesten uden polstring og i stedet overlade beskyttels­en af bagdelen til bibshortse­ne og den indlagte pude. Og den opgave løser Joris Pro til topkarakte­r. Puden er relativt tyk og fast, og selv på lange ture med omkring seks timer i sadlen var der ingen problemer med ømhed bagi.

Shortsene er lavet i et meget elastisk materiale, der sikrer, at de sidder godt til hele vejen rundt, og at alt bliver, hvor det skal. En bred silikoneka­nt i bunden af begge ben sikrer, at de ikke kravler op – heller ikke på de lange ture.

Med undtagelse af nogle diskrete refleksdet­aljer på siden af benene er bibshortse­ne strippet for detaljer. Der er ingen smarte lommer, og selvom shortsene sidder godt til, er der ingen kompressio­nseffekt i benene, som man oplever med flere bibshorts fra allerøvers­te hylde. Bibshortse­ne er tynde og lette, og de egner sig bedst til halvlune og varme dage i det sene forår, sommer og det tidlige efterår.

KONKLUSION: I mellempris­klassen er Joris Pro blandt de bedste bibshorts, vi har prøvet. De sidder godt til hele vejen rundt, og den faste pude giver god beskyttels­e på selv lange dage i sadlen.

God pasform, behagelig pude.

Ingen kompressio­n i benene. Fås kun til herrer.

 ?? ?? For ikke at varme laend og mave stopper sommershor­tsene ved hoften.
For ikke at varme laend og mave stopper sommershor­tsene ved hoften.
 ?? ?? Silikoneka­nten i bunden hjaelper med at holde benene på plads, så de ikke kravler op.
Silikoneka­nten i bunden hjaelper med at holde benene på plads, så de ikke kravler op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark