Aktiv Træning (Denmark)

Den perfekte timing

-

MORGENLØB

Traener du fra morgenstun­den, behøver du heldigvis ikke at stå op og spise morgenmad midt om natten. Op til morgenløbe­turen gaelder det blot om at spise nok mad til, at sulten holdes stangen. En nem løsning er at spise et let måltid før sengetid, fx en lille portion skyr med frugt, mandler og lidt akaciehonn­ing.

● Supplér eventuelt om morgenen med en halv banan og et glas vand. Det giver ro i maven og sikrer, at blodsukker­et er på et passende niveau under traeningen. FORMIDDAGS­LØB

Mange løbere placerer ugens lange traeningst­ur lørdag eller søndag formiddag, hvor der er god tid til at traene. Her er det nemt at time morgenmade­n til 2-3 timer før traening. Med måltidet fordøjet kan du så kaste dig over traeningen med masser af energi.

● De fleste løber fint på en portion mysli eller havregryn. AEg med brød og lidt frugt til fungerer også for de fleste. Sørg også for at drikke en halv liter vand i løbet af morgenen. FYRAFTENSL­ØB

Eftermidda­gen er et godt traeningst­idspunkt for de fleste, men typisk ligger frokosten 4-5 timer vaek, så måltidets energi er opbrugt, og dit blodsukker og energinive­au er dalende efter en lang arbejdsdag. Derfor skal der nyt braendstof på tanken. Står der fyraftenst­raening på programmet, er det derfor en god idé at placere et fornuftigt mellemmålt­id et par timer før traening. Det vil sige omkring klokken 15.

● Et stykke frugt er langtfra nok som mellemmålt­id, for et aeble raekker fx kun tre kvarter. Dit mellemmålt­id skal i sin kompositio­n minde mere om et lille hovedmålti­d end en hurtig snack og rumme både protein, kulhydrat og fedt. AFTENLØB

Med en travl kalender kan man vaere nødt til at vente med traeningen til efter aftensmade­n. Her kan det vaere ubelejligt at skulle vente, til maden er fordøjet, for så bliver det naermere natløb end aftenløb.

● En løsning er at snuppe en halv portion mad sammen med familien. Så laenge der ikke ligefrem står intensive intervalle­r på programmet, bør du kunne traene en times tid efter dette lette måltid. Når du kommer hjem, tager du et bad, slapper lidt af og spiser herefter en portion mere af aftensmade­n, som du har gemt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark