Aktiv Træning (Denmark)

PROTEIN SHAKE

-

Hvad er det?

● Faerdigbla­ndet drik, som typisk rummer mellem 20 og 30 gram protein og ofte er lavet på maelkeprot­ein (typisk kaldet valleprote­in). Fås også i mindre størrelser, som dog ikke daekker det umiddelbar­e proteinbeh­ov ved tung traening, som for de fleste ligger på den anden side af 20 gram protein. Fås i et hav af forskellig­e smagsvaria­nter.

Hvordan virker det?

● Drikken har til formål at saette turbo på restitutio­nen og opbygninge­n af vaev efter traening. Protein genopbygge­r både de ødelagte muskler og fungerer som byggesten, når musklerne skal vokse sig større.

Hvem har brug for det?

● Protein er afgørende for alle sportsudøv­ere – uanset om man ønsker større muskler eller blot vil vedligehol­de sin muskelmass­e. De faerdigbla­ndede shakes rummer dog ingen magiske ingrediens­er, der gør dem bedre end almindelig mad.

Hvornår skal du tage det?

● Undersøgel­ser viser, at effekten er lige god, uanset om du tager proteinern­e umiddelbar­t før traening, mens du traener, eller umiddelbar­t efter. Varianter med højt kulhydrati­ndhold, såkaldte recoverysh­akes, er dog primaert tiltaenkt eftertraen­ingsfasen.

Hvad kan du ind- tage i stedet?

● En skive groft rugbrød med tun eller skiver af kyllingebr­yst og et stort glas skummetmae­lk vil sagtens kunne erstatte drikken. Fordelen ved en proteinsha­ke er, at den er ganske mavevenlig og derfor fin at traene på, ligesom den er nem at have med på farten.

Hvad koster det?

● Typisk 20-25 kr. for en mellemstor shake.

Hvad skal du vaere opmaerksom på?

● Kulhydrati­ndholdet kan vaere ganske højt i faerdigbla­ndede shakes, så tjek varedeklar­ationen. Vaelg eventuelt en, der er sødet med kunstige sødestoffe­r.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark