Aktiv Træning (Denmark)

PROTEINBAR

-

● En skraedders­yet bar, som indeholder proteiner og ofte også en del kulhydrate­r. Der er enorm variation i proteinind­holdet – lige fra små barer med 8-10 gram protein til solide klepperter, der rummer 30-35 gram protein. Kulhydrate­rne bidrager delvist til genopfyldn­ing af musklernes sukkerdepo­ter.

● Proteinern­e hjaelper kroppen med at genopbygge musklerne. Baren kan bruges til at kickstarte processen, men i timerne efter traening skal der isaer for de små barers vedkommend­e fyldes ekstra proteiner på for at sikre maksimal restitutio­n og muskelvaek­st.

● Proteintil­førslen er saerlig vigtig, hvis du traener hyppigt og hårdt. Den helt store fordel ved proteinbar­en er, at den er meget nem at have med i tasken og maetter ganske fornuftigt. Derfor bruger mange også proteinbar­en som mellemmålt­id.

● Traeningsp­as, hvor du har presset musklerne til graensen af deres kapacitet, kalder på en proteinbar eller andet muskelopby­ggende tilskud, som indtages før, under eller umiddelbar­t efter traening. Både styrketrae­ning og kredsløbst­raening, fx i form af hårde intervalle­r, kalder på ekstra proteiner.

● Et hvilket som helst hovedmålti­d har alle de proteiner, som du har brug for. Men du restituere­r bedre, hvis du får det første skud proteiner omkring traeningen – enten før, under eller efter – og her er det oftest mest realistisk at hive fx en bar frem af tasken.

● Typisk ca. 20-25 kr. for en mellemstor bar, der giver dig 20-25 gram protein.

● Selvom det er dejligt nemt, så slår barerne ikke et sundt mellemmålt­id. De rummer ofte en masse sukker og tilsaetnin­gsstoffer.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark