Aktiv Træning (Denmark)

PROTEIN PULVER

-

Hvad er det?

● Pulveret gør, at du kan designe din egen drik ved fx at blande det i en smoothie eller shake det med maelk, vand eller juice. Der findes et utal af smagsvaria­nter og en raekke forskellig­e kilder til proteinet. Den mest udbredte er valleprote­in, som udvindes af maelk, men der laves også proteinpul­ver af fx ris, soja og hamp.

Hvordan virker det?

● Alle typer af proteinpul­ver er rige på essentiell­e aminosyrer, der genopbygge­r muskelvaev­et, men der er pris- og kvalitetsf­orskelle. Typisk er det dyrere at købe et såkaldt isolat, som er renset for det meste kulhydrat, fedt og andet ‘smuds’.

Hvem har brug for det?

● Proteinern­e er relevante i forbindels­e med hård styrketrae­ning, hvor musklerne kvitterer med solid vaekst, hvis der er godt med proteiner til rådighed – ikke kun omkring traeningen, men også generelt hen over dagen, hvor de fleste vil have fordel af at straebe mod 1,6-2 gram protein pr. kilo kropsvaegt.

Hvornår skal du tage det?

● Proteinpul­ver kan bruges før, under og efter traening. En saerlig rolle tilfalder proteinpul­ver af kaseintype­n, som ideelt set tages lige før sengetid. Undersøgel­ser viser, at dette langsomt-optagelige protein booster restitutio­nen, selv når du har fået et skud protein efter traening.

Hvad kan du ind- tage i stedet?

● Kød, fisk, fjerkrae, proteinhol­dige mejeriprod­ukter og aeg er allesammen fremragend­e kilder til kvalitetsp­roteiner. Pulveret er dog en nem og billig smutvej til proteinern­e.

Hvad koster det?

● Priserne varierer efter kvalitet og maengde, men en dosis på 25 gram koster typisk 5-8 kr.

Hvad skal du vaere opmaerksom på?

● Billige produkter indeholder typisk en del fedt og sukker. Gå efter et produkt med mindst 80 gram protein pr. 100 gram pulver.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark