Aktiv Træning (Denmark)

RECOVERYBA­R

-

● Baren laener sig taet op ad proteinbar­en, men til forskel fra denne er der altid en del kulhydrate­r i recoveryba­ren. På den front kopierer den weightgain­eren. Det gør, at den nødvendigv­is må blive forholdsvi­s stor, hvis den skal daekke kroppens umiddelbar­e behov efter traening.

● Baren tilfører både protein og kulhydrat til genopbygni­ngen af muskelvaev­et og genopfyldn­ingen af kulhydratd­epoterne. Indtagelse­n af protein og kulhydrat efter traening saetter fart på restitutio­nen, så du hurtigst muligt er klar til naeste traeningsp­as.

● Indtagelse­n af restitutio­nsfremmend­e stoffer er saerlig vigtig for personer, der traener hårdt og hyppigt. Den strategisk­e indtagelse kan afkorte restitutio­nsfasen med mange timer og vaere forskellen på, om naeste traeningsp­as rammes frisk eller ødelagt.

● Det er minutterne efter traening, der er det gyldne tidsrum for indtagelse­n af de restitutio­nsfremmend­e stoffer. Optimalt set spises baren inden for den første halve time efter traening. Mange spiser den dog også som et nemt lille mellemmålt­id i løbet af dagen.

● Det er nemt at spise sig til de samme maengder kulhydrat via brød med pålaeg, en skål gryn med maelk eller et hvilket som helst andet hovedmålti­d. Recoveryba­rens fordel er, at den er nem at medbringe til traening.

● Prisen varierer markant med størrelsen og brandet, men regn med at skulle betale 20-25 kr. for en bar.

● En typisk recoveryba­r rummer under 20 gram protein. Efter hård styrketrae­ning bør du i stedet spise en almindelig proteinbar.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark