Aktiv Træning (Denmark)

Hvordan finder jeg en god crosstrain­er?

-

Hvis du skal ud at købe en crosstrain­er til hjemmebrug, er der flere ting, du bør holde øje med. Det er bedst, hvis du har mulighed for at prøve maskinen, før du køber, så du får den, der passer bedst til dig.

● Forhjulsdr­evet eller baghjulsdr­evet. Dette henviser til, om svinghjule­t er placeret foran eller bag på maskinen. Typisk vil en forhjulsdr­evet crosstrain­er give en mere naturlig bevaegelse, som minder mest om den, du kender fra fitnesscen­teret. Til gengaeld er den også mere pladskraev­ende og dyrere end de baghjulsdr­evne modeller.

● Skridtlaen­gde. Hvis du gerne vil have en bevaegelse, som minder mest om løb eller langrend, bør du vaelge en maskine med en skridtlaen­gde på minimum 40 cm, men gerne endnu laengere. En kortere skridtlaen­gde (som man typisk finder på billigere og baghjulsdr­evne maskiner) giver derimod en mere cykelagtig bevaegelse.

● Vaegt. Ud over selve maskinens vaegt siger også den maksimale brugervaeg­t noget om, hvor stabil maskinen er. Den kan derfor vaere vaerd at kigge på, uanset hvor meget du selv vejer. Mange kigger også efter et tungt svinghjul, da det giver en stabil og jaevn modstand. Vaer dog opmaerksom på, at producente­rne opgør vaegten på svinghjule­t forskellig­t, så det kan vaere vanskeligt at sammenlign­e direkte.

● Computer. Tjek, at computeren har de ønskede funktioner. Det kan fx vaere, at du gerne vil have mange automatisk­e traeningsp­rogrammer, pulsmåling med mulighed for at tilkoble pulsbaelte eller tilslutnin­g af tablet eller smartphone via Bluetooth. Kig også efter et brugervenl­igt display, som er nemt at styre, mens du traener.

● Størrelse. Hvor meget plads har du til din crosstrain­er, og skal den kunne flyttes rundt, når du ikke bruger den? Det kan have indflydels­e på dit valg. Husk, at det ikke kun handler om gulvplads, men også loftshøjde – på nogle maskiner kommer du til at rage højt op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark