Aktiv Træning (Denmark)

Let supersko til hurtige løbeture

➼ Asics er klar med sin nye supersko, MetaSpeed Sky+, som allerede har slået flere rekorder. Den lave vaegt kommer dog også med en pris.

-

ASICS METASPEED SKY+

Hvad: Superlet sko med kulfiberpl­ade. Vaegt: 205 g (str. 42) / Drop: 5 mm Pris: 2.100 kr.

Asics er klar med efterfølge­ren til den laekre supersko Metaspeed Sky, som blev lanceret i fjor. Navnet er Metaspeed Sky+, og Asics tror så meget på den nye sko, at de ved praesentat­ionen i Malaga satte deres hold af profession­elle løbere til at teste den. Resultatet blev 27 personlige rekorder blandt de toptunede atleter, så noget tyder på, at Asics har en vinder mellem haenderne. Og efter at vores hold har testet den, må vi sige, at vi også er begejstred­e.

Metaspeed Sky+ udmaerker sig isaer ved lav vaegt og god støddaempn­ing. Skoen har fået endnu mere af Asics’ FF Blast Turbo-skum i mellemsåle­n, hvilket giver mere returenerg­i, når man afvikler sine skridt. Om man får den oplevelse, er dog individuel­t, for selvom skoen er let og laekker at løbe i, var det ikke alle vores testløbere, som havde oplevelsen af at blive skudt afsted i skoen.

Skoens sål virker mere slidstaerk end forgaenger­ens, og den har masser af bid på såvel våd som tør asfalt samt på stier med fast grus. Til gengaeld savner den greb, når man kommer ud i mere trailagtig­t terraen, men det er også en sko, der er lavet til hurtige byløb.

Ligesom hos forgaenger­en er hovedattra­ktionen hos Metaspeed Sky+ den indbyggede kulfiberpl­ade. I den nye udgave er pladen placeret højere i mellemsåle­n, hvilket giver en virkelig god fremdrift, når man løber – ihvertfald så laenge man kan holde tempoet. Dog bliver laegmuskle­rne belastet mere på grund af det lave haeldrop. Det skal man lige vaenne sig til, men så giver det også markant mere fart på løbeturen.

Skoen har en let og luftig overdel af mesh, som dog virker ganske slidstaerk. De flade snørebånd er med til at låse foden godt fast i skoen, og så går de ikke så nemt op som runde snørebånd, hvilket er et dejligt plus. En af testløbern­e syntes dog, at skoens pløs er lige lovligt tynd, så snørebånde­ne trykker på fodryggen. Så selvom vi holder meget af udtrykket ‘less is more’, er de japanske designere nok gået lige til graensen med denne vaegtreduk­tion.

KONKLUSION: En let og laekker løbesko, som egner sig godt til traening samt race på alle distancer fra 5 km til maraton.

Let, laekkert design og med god pasform. Pløsen er blevet lidt for tynd til de lange ture.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark