Aktiv Træning (Denmark)

Astronautm­ad på farten

➼ Kan man drikke et helt måltid? Eller spise det som en bar? Det mener det britiske firma Huel, som har lanceret en raekke måltidsers­tatninger. Vi satte ernaerings­ekspert Martin Kreutzer til at teste en del af udvalget.

-

HUEL READY-TO-DRINK, PROTEIN BAR, NUTRITION BAR, PROTEIN POWDER

Hvad: Måltidsers­tatninger som pulver, barer og drikke. Pris: Ready-to-drink 40 kr. / Protein bar 24 kr. / Nutrition bar 17 kr. / Protein powder 290 kr. Info: huel.com

Huel (HUman fuEL) tilbyder en lang stribe måltidsers­tatninger i form af barer eller shakes, der har til formål at forsyne dig med et nemt, billigt og sundt måltid. Kommunikat­ionen efterlader ingen tvivl om, at sundheden er et fokusområd­e, med statements som “mere omega3 end i et stykke laks” og “mere kalium end fra en banan”.

Men lad os slå fast: Her er ikke tale om egentlig mad, der er baseret på udvalgte sunde råvarer. En mere rammende betegnelse er astronautf­øde, som består af et miks af proteinpul­ver, vitaminer, mineraler, olier, fibre og lignende, der tilsammen gør, at du forsynes med et vaeld af sunde naeringsst­offer – i mere eller mindre syntetisk form.

Huel gør sit yderste for at skabe illusionen af, at deres produkter reelt bare er et miks af sunde råvarer, men i praksis er mange af ingrediens­erne blot udtraek af disse. Fx viser de grafisk, at deres shake indeholder kokos, mens den i praksis består af fedtsyrer og sukker udvundet af selvsamme. Dette slår igennem på smagen, for selvom producente­n gør sit bedste for at camouflere sit blend af maltodextr­in, aerteprote­in, stevia med mere, så slipper du ikke for den ramme smag af blandt andet proteinpul­ver.

Det gaelder både barer og shakes. Forventer du oplevelsen af Marsbar og milkshake, bliver du skuffet. Saerligt de faerdige shakes kraever lidt overvindel­se at få ned, for de indeholdte kostfibre og fedtstoffe­r, der absolut er et plus i forhold til sundhed og fordøjelse, gør vaesken naermest slimet. Men okay, måske er det også tarveligt at sammenlign­e disse måltidsers­tattere med usundt slik. Så hvis vi aendrer praemissen til, om de er til at få ned, så er svaret ja.

Til gengaeld maetter både barer og drikke fremragend­e, i forhold til hvor kalorielet­te de er. Det er primaert opnået ved at proppe en masse proteiner i dem og kombinere dem med ganske mange kostfibre. Saerligt sidstnaevn­te – ud over det store indhold af tilsatte vitaminer og mineraler – adskiller Huel fra almindelig­e proteinsha­kes og barer.

KONKLUSION: Produktern­e udgør en fornuftig måltidsers­tatning. Smag og konsistens kunne godt traenge til en opfrisknin­g.

Nem at anvende og rimeligt prissat.

Mere astronautf­øde end mad. Mangler smag og konsistens.

 ?? ?? Det kan godt vaere, at der reklameres med mere omega-3 end i en laks. Men der er tale om planteolie, som ikke når fiskeolien til sokkeholde­rne, rent ernaerings­maessigt.
Huels produkter omfatter både barer, faerdige måltidssha­kes og pulver, så du selv kan blande din drik.
Det kan godt vaere, at der reklameres med mere omega-3 end i en laks. Men der er tale om planteolie, som ikke når fiskeolien til sokkeholde­rne, rent ernaerings­maessigt. Huels produkter omfatter både barer, faerdige måltidssha­kes og pulver, så du selv kan blande din drik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark