Aktiv Træning (Denmark)

TRAENING MED EGEN KROPSVAEGT HITTER

Fitnesseks­perter udpeger de største trends.

-

Du kan få masser af god traening uden udstyr, og ifølge en ny undersøgel­se bliver netop kropsvaegt­straening det helt store fitnesshit i Europa i 2023. The American College of Sports Medicine har for 17. år i traek bedt personlige traenere og andre fitnesseks­perter fra hele verden forudsige de største trends. På verdenspla­n er det de såkaldte wearables

(fx smartwatch­es, aktivitets­armbånd og GPS-ure), der ligger på førsteplad­sen, mens det er disse 5 trends, der rykker mest her i Europa.

TRAENING MED 1 KROPSVAEGT

På den europaeisk­e trendliste er kropsvaegt­straening sprunget fra en femteplads i 2022 til førsteplad­sen i år. Flere og flere får øjnene op for, at man ikke nødvendigv­is behøver håndvaegte og maskiner i et traeningsl­okale for at få udfordrend­e traening. Der findes et hav af effektive kropsvaegt­søvelser, som kan udfordre dig uanset niveau. De minimale krav til plads og udstyr gør det til en nem og billig måde at traene på.

TRAENING FOR 2 VAEGTTAB

Ønsket om at smide nogle kilo er stadig det, der driver mange af os hen til fitnesscen­teret. Sidste år gjorde traening for vaegttab comeback i top-5 på den globale trendliste efter at have vaeret laengere nede på listen i nogle år. Forklaring­en fra The American College of Sports Medicine lød dengang, at mange var motiveret til at komme af med de ekstra ‘coronakilo’. Noget kunne tyde på, at vi ikke har smidt dem endnu.

PERSONLIG 3 TRAENING

Flere motioniste­r vil have en traener med på sidelinjen. En personlig traener kan bl.a. hjaelpe dig med at saette realistisk­e mål og skraedders­y en traeningsp­lan, der tager hensyn til netop dig og dit niveau, og som bringer dig effektivt frem mod målet. Det kan også øge motivation­en at have en traener, da din udvikling bliver fulgt nøje – og når der står en anden og venter på dig, skal du nok komme afsted til traening.

TRAENINGS4 PROGRAMMER FOR AELDRE

Vi europaeere lever laengere og bliver laengere på arbejdsmar­kedet, hvilket har skabt fokus på, hvordan vi kan holde os raske og fysisk aktive hele livet. Samtidig bliver vi mere og mere bevidste om, hvor vigtig motion er for livskvalit­eten som aeldre. Det oplever man selvfølgel­ig også i fitnesscen­trene, hvor mange er begyndt at henvende sig mere til den aeldre målgruppe.

FUNKTIONEL 5 FITNESS

Ekspertern­e oplever stor efterspørg­sel på traening, som afspejler de aktivitete­r, vi laver uden for traeningsl­okalet. Funktionel traening har fokus på øvelser, der efterligne­r kroppens naturlige bevaegelse­r som fx løft, kast, hop, skub og traek, og traeningen forbedrer egenskaber som balance, koordinati­on, styrke og udholdenhe­d. Alt sammen gør os bedre rustet til hverdagens mange fysiske udfordring­er.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark