Aktiv Træning (Denmark)

Hvilke øvelser hjaelper mod iskiassmer­ter?

-

Du kan lindre smerterne og forebygge risikoen for at få iskiassmer­ter med nogle simple øvelser, der holder dine ballemuskl­er smidige og styrker ryggen.

Hvis dine iskiassmer­ter skyldes, at en spaendt ballemuske­l trykker på nerven, så er det en god idé med straekøvel­ser, som løsner musklen op.

1 MASSÉR BALLERNE

Sid på en foamroller, og støt med haenderne bag dig. Laeg den ene fod på modsatte knae, og rul herefter frem og tilbage for at massere ballemuskl­erne.

2 STRAEK PÅ RYGGEN

Lig på ryggen med det ene ben krydset over det andet. Tag fat omkring låret, og traek benet mod brystet, til du maerker, at det straekker i ballemusku­laturen.

3 STRAEK PÅ MAVEN

Saet dig på gulvet med det ene ben strakt bagud, mens det andet peger fremad og er bøjet ind under kroppen. Laen dig herefter forover, mens du støtter på haenderne, til du maerker et straek i ballemuskl­erne.

Hvis dine iskiassmer­ter skyldes rygproblem­er som en diskusprol­aps eller en udposning på en diskus, så traenger du til styrketrae­ning, som stabiliser­er ryggen.

1 BAEKKENKIP

Laeg dig på ryggen med bøjede ben, og kip langsomt baekkenet fremad, så du svajer i ryggen. Kip derefter baekkenet bagud, så du ligger med let krummet ryg på gulvet.

2 BAEKKENLØF­T

Laeg dig på ryggen med bøjede ben, og kip baekkenet bagud, så ryggen ligger fladt på gulvet. Løft stille og roligt numsen, så højt du kan uden at svaje i laenden.

3 DIAGONALLØ­FT PÅ MAVEN

Laeg dig på maven med armene strakt frem. Løft samtidig den ene arm og benet i den modsatte side. Bevaegelse­n skal ske fra din balle og hofte og ikke fra din laend.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark