Aktiv Træning (Denmark)

Gå med god teknik

Vandring er ikke svaert. Alligevel er der nogle teknikker, som er gode at kende.

-

HAENDERNE

Hvis du går med stave, knytter du haenderne naturligt, når du saetter fra. Det sikrer god blodgennem­strømning til haender og fingre. Hvis du ikke går med stave, kan det vaere en god idé med jaevne mellemrum at bøje og straekke dine fingre. Det er et lille trick, som vil øge blodcirkul­ationen og modvirke, at dine fingre haever eller begynder at sove.

HOVEDET

Løft hovedet, og kig på et punkt i horisonten. Når man er traet, kan man komme til at kigge ned, så hagen naesten rører brystet, men det kan give spaendinge­r i nakke og skuldre. Så op med hovedet, slap af i skuldrene, og nyd udsigten.

ARMENE

Dine arme giver balance og fart. Samtidig smører de dine skulderled, som er under pres fra rygsaekken. Gør sådan her:

● Lad armene haenge ned langs siden, og bøj albuerne i en let vinkel, som føles behagelig.

● Sving armene behersket frem og tilbage. Højre arm skal frem, når du tager et skridt med venstre ben.

● Armene skal ikke ind foran kroppen, men mere køre frem og tilbage langs siden som et damplokomo­tiv.

● Hold albuerne taet på kroppen.

OVERKROPPE­N

Når man går, skal kroppen vaere oprejst. Det er fristende at laene sig frem med tommelfing­rene bag skulderstr­opperne, men det er en dårlig idé, da du kommer til at spaende i overkroppe­n og mindske din lungevolum­en. Slap i stedet af i skuldrene, og ret dig op, som om du er meget høj.

BAGLÅR

Når du går, bruger du baglårene til at traekke dig frem. Det er ikke noget, vi taenker over til daglig, og det kraever lidt øvelse at mestre, men prøv at fokusere på det på naeste gåtur.

FØDDERNE

Du kommer ikke hurtigere frem ved at tage lange skridt – tvaertimod. Din hastighed ligger i afsaettet, så jo flere du kan lave af dem, jo hurtigere kan du bevaege dig fremad. Det gaelder ikke mindst op ad bakke, hvor du både mister fart og spilder kraefter, hvis du tager lange skridt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark