Aktiv Træning (Denmark)

Gode traeningsp­as

Den bedste måde, du kan forberede din krop til en vandretur, er ved at gå. Og det behøver ikke at vaere kedeligt. I stedet for at sjoske rundt på villavejen­e er der nemlig mange ting, du kan gøre for at få variation og styrke i traeningen

-

1 INTERVALLE­R

Intervaltr­aening er ikke kun for løbere. Det er også super traening til en kommende vandretur, fordi pulsen bliver presset op, og den kraftige stimulerin­g af kredsløbet giver din kondition og udholdenhe­d et løft. Du kan øge belastning­en ved at tage rygsaek på, men de første gange er det en god idé at gøre uden, indtil du har styr på teknikken.

● Lygtepaels­raes

Find en lang vej med lygtepaele. Gå, så hurtigt du kan, mellem to-tre paele, og gå så helt roligt mellem de naeste to. Gentag dette 1020 gange alt efter niveau. Du kan også bruge traeer, skilte eller andet, der ikke bevaeger sig.

● Gå, slap af! Gå, slap af!

Gå i et minut ved høj intensitet og derefter et minut ved lav intensitet. De langsomme pas skal vaere i snakketemp­o, og når du giver den gas, bør du kun vaere i stand til at sige enkelte ord.

● 10-20-30

Den klassiske løbediscip­lin kan også bruges til at traene gang. Gå roligt i 30 sekunder, saet fart på i 20 sekunder, og slut af med 10 sekunder, hvor du går så hurtigt som muligt. Gentag 3-5 gange, hold pause 2-3 minutter, og snup så en omgang mere.

2 GÅ OPAD

Bakker og trapper er ikke irriterend­e forhindrin­ger. De er fantastisk traening af baller og baglår, som sammen med laeggene skal skabe den kraft, der presser dig opad. Det får du med tiden masser af glaede af på flad vej.

3 UD I NATUREN

Det er på de ujaevne stier og spor, at de små muskler for alvor kommer på arbejde. Så pak rygsaekken, kom ud i naturen, og gå en lang tur på de små, skaeve spor. Når dine fødder er smidige, kan hele din krop bevaege sig bedre, ligesom mange problemer med knae, hofte og ryg kan undgås, når fodens evne til at fjedre og dreje er god.

 ?? ?? Man kan sagtens tage sin hund med på vandretur, så laenge den er udvokset og i god form.
Man kan sagtens tage sin hund med på vandretur, så laenge den er udvokset og i god form.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark