Aktiv Træning (Denmark)

Husk styrken!

-

De fleste kan klare en vandretur uden at styrketrae­ne flere måneder i forvejen. Alligevel kan det gøre turen nemmere og mere behagelig, da isaer vaegten fra rygsaekken kan vaere en belastning for kroppen. Disse tre øvelser styrker de udsatte steder: mave, laend, lår og ankler. 1 LÅR OG BALLER

Øvelse: Jumping squats Sådan gør du: Gå lidt ned i knae, og fyr så benene af. Hop så højt op i luften, som du kan, og land derefter blødt og fjedrende. Glid direkte over i naeste jump squat uden at holde pause. Antal: 3 x 15-20 gentagelse­r. Hold 30 sekunders pause mellem hvert saet.

2 ANKLER

Øvelse: Balancetra­ening

Sådan gør du: Balanceøve­lser styrker ankelledde­ne, så de bliver bløde, staerke og fleksible. Derudover forbedrer du nervebaner­nes evne til at bremse et uhensigtsm­aessigt vrik, når du går på ujaevnt underlag. Den nemmeste og mest effektive måde at traene anklerne på er ved at bruge et vippebraet, men du kan også stå på ét ben. Hold balancen i et minut, hvorefter du skifter fod. Du kan øge svaerhedsg­raden ved at bevaege dig op og ned i lette foroverbøj­ede knaebøjnin­ger. Antal: 5-8 gange med hvert ben.

3 MAVE OG RYG

Øvelse: Planken

Sådan gør du: Planken er en hård, men fantastisk øvelse, der styrker hele din muskulatur omkring mave, ryg og hofter. Og så kan den laves overalt og er hurtigt overstået. Laeg dig på gulvet, og hvil på albuerne og taeerne. Spaend i mave, ben og baller, og løft kroppen fri af gulvet, så du danner en lige linje fra hael til skulder – uden at navlen begynder at søge mod gulvet, eller numsen stikker op som en pyramide. Hold stillingen uden at miste spaendinge­n. Du kan udvide øvelsen med sideplanke­n, hvor du roterer om på den ene albue. Du skal ligge strakt, så hoften ikke falder ned mod gulvet.

Antal: Start med at ligge i planken 30 sekunder, indtil du er klar på mere.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark