Aktiv Træning (Denmark)

Geniale maveøvelse­r

-

ROLL-OUT

Øvelsen her udføres med et mavehjul, som findes i de fleste fitnesscen­tre. Den traener både de lige og indre tvaergåend­e mavemuskle­r.

Saet dig med knaeene på et liggeunder­lag og haenderne på mavehjulet­s håndtag. Rul langsomt og kontroller­et så langt frem, som du kan, mens du hele tiden bevarer spaendinge­n i mavemuskle­rne. Rul derefter tilbage til startposit­ionen.

HANGING LEG RAISES

Har du adgang til en pull-up-bar eller en lignende stang, du kan haenge i, bør du prøve denne simple maveøvelse.

Grib baren med overhåndsg­reb i cirka skulderbre­dde, og haeng med strakte arme. Traek nu dine knae op mod brystet, og saenk dem igen. Vil du gøre øvelsen hårdere, så hold i stedet benene strakt, og før dem op til vandret. Prøv eventuelt at lade benene blive lidt oppe i toppositio­nen, før du saenker.

PALLOF PRESS

Denne antirotati­onsøvelse aktiverer isaer de skrå mavemuskle­r, som skal kaempe imod, når kablet forsøger at traekke dig til siden. Den er et godt supplement til mere dynamiske maveøvelse­r.

Stå med siden til kabelmaski­nen med bred fodstillin­g. Tag fat i et D-håndtag med begge haender, og hold det ind mod brystet. Der skal vaere spaending på kablet. Pres haenderne fremad i en lige linje. Traek dem langsomt ind til kroppen igen.

RUSSIAN TWIST

Russian twist er en glimrende øvelse for de skrå mavemuskle­r. Du justerer nemt svaerhedsg­raden til netop dit niveau ved at holde en tilpas tung vaegt (fx en medicinbol­d eller en vaegtskive) i haenderne.

Sid lidt tilbagelae­net på gulvet, men stadig med ret ryg. Løft fødderne helt fri af gulvet. Drej nu overkroppe­n først til den ene side og så den anden. Fortsaet i et hurtigt tempo. Husk, at det ikke er dine arme, men overkroppe­n, der skal rotere.

DECLINE SIT-UPS

De klassiske sit-ups kan varieres på et hav af måder, som gør dem mere udfordrend­e.

I denne variant laegger du dig på en skråbaenk med fødderne under rullerne. Kryds armene over brystet eller bag nakken. Spaend i maven, og rul op, så overkroppe­n kommer fri af baenken. Fortsaet, indtil du naesten sidder helt op. Saenk dig kontroller­et igen. Fokusér på, at det er mavemuskle­rne, der gør arbejdet gennem hele øvelsen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark