Aktiv Træning (Denmark)

Og vi har en vinder!

➼ Superblast er helt ny i Asics’ familie af løbesko. Alligevel spår vi den allerede nu til at blive et kaempe hit.

- Info: asics.com

ASICS SUPERBLAST

Hvad: Neutral løbesko til traening og race. Vaegt: 239 g (str. 43) / Haeldrop: 8 mm Pris: 1.850 kr.

Synes du, at karbonskoe­ne er lidt for minimalist­iske og hårde ved fødderne, mens de almindelig­e maengdetra­eningssko er lidt for tunge og … almindelig­e? Så har Asics en god nyhed til dig: Superblast. Skoen blev overdøvet lidt, da Asics samtidig praesenter­ede den nye Gel-Nimbus 25, som også er en fin sko. Mens Gel-Nimbus 25 hører til de ‘klassiske’ maengdetra­eningssko, lyser Superblast op på hylden med hurtige sko som Metaspeed – også selvom den hverken har karbon i mellemsåle­n eller en minimalist­isk opbygning.

Det gør dog ikke skoen kedelig. Superblast er nemlig proppet med Asics’ nyeste, letteste og mest responsive skum, FF Blast Turbo. Og når vi skriver proppet, mener vi det. Stackhøjde­n hedder intet mindre end 44,5 mm under haelen og 37,5 mm under forfoden. Det giver en fantastisk returenerg­i, hvor du virkelig føler, at du bliver hjulpet op og frem i din skridtafvi­kling – ikke bare fra haelen, men også fra forfoden. Alligevel vejer den kun 239 gram (str. 43), hvilket er ret imponerend­e af en sko, som er komfortabe­l nok til den daglige maengdetra­ening og hurtig nok til løb som halv- og helmaraton.

Den tykke mellemsål kommer selvfølgel­ig med en pris. Når højden går op, går stabilitet­en som regel ned, og det er også tilfaeldet med Superblast. Men selvom det hverken er en sko til folk med bløde ankler eller løbeture på meget ujaevne stier, er den faktisk overrasken­de stabil på de flade straek – også i sving. Pasformen har også ramt plet med fin svangstøtt­e og plads til fødder med lidt ekstra bredde.

Så er der overhovede­t noget, der kan forbedres ved Superblast? Tjah, som en del af vores test løb vi to maratonløb i skoen, og skummet mister måske lidt energi mod slutningen af de lange løb. Eller også var det bare vores ben. En enkelt ridse i lakken er dog de små fordybning­er i ydersålen. De er nemlig perfekte til at samle grus op, og selvom det ikke har generet os så meget på vores løbeture, er det noget, Asics bør kigge på til den naeste udgave.

KONKLUSION: Det er ikke så tit, vi tager alle stjerner i brug, men Superblast fortjener hele striben.

God pasform, let og masser af returenerg­i. Høj pris, og sålen samler grus op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark