Aktiv Træning (Denmark)

Baeredygti­g cykeljakke

➼ Praktisk tøj behøver ikke at vaere kedeligt. Derfor har AGU lavet en skarp cykeljakke, som nok skal holde dig tør – uanset vind og vejr.

- Info: agu.com

AGU UNDYED POCKET-REGNJAKKE

Hvad: Vandtaet pendlerjak­ke i genbrugspo­lyester. Pris: 1.249 kr.

Hvis det hollandske firma AGU kunne bestemme, skulle vi cykle til alting. Derfor har de i mere end 50 år klaedt cyklister på til alt slags vejr og alle slags ture – uanset om du skal købe ind eller en tur rundt om Frankrig med dine profession­elle cykelvenne­r.

Nu er AGU kommet med en Undyed-kollektion, der er målrettet pendlerfol­ket. Her har formålet både vaeret at holde cyklisten tør samt efterlade et så lille klimaaftry­k som muligt. Derfor er tøjet fremstille­t af genanvendt og ikkeindfar­vet polyester – deraf navnet Undyed.

Regnjakker er normalt lidt firkantede og uformelige at have på. Den følelse slipper AGU’s model ikke helt for, men det kunne vaere meget vaerre, og alt i alt følger den kroppen udmaerket, når man sidder på cyklen. Haetten passer desuden over en cykelhjelm og kan spaendes ind, så den ikke stjaeler udsynet, når du ser dig over skulderen. Til gengaeld kan jakken ikke spaendes ind andre steder – heller ikke om livet. Det havde ellers vaeret rart.

Jakken er ekstra lang bagpå, så du ikke får et brunt slips af skidt og snavs bag på bukserne, når du kører på våde veje. Det ender så i stedet på jakken, og her er hvid måske ikke den bedste farve til en pendlerjak­ke, når man cykler gennem vandpytter, der oftest består af en cocktail af regn, olierester fra biler og andet godt. Heldigvis har jakken fået en DWR-coating (durable water repellent), som beskytter jakken mod vand og snavs, så det er nemt at tørre jakken af efter brug. Man kommer bare ikke uden om, at hvid er en meget sart farve, og her har hollaender­ne måske taenkt lidt mere på form end funktion.

KONKLUSION: Flot og funktionel pendlerjak­ke, men på lang sigt er vi lidt utrygge ved den hvide farve.

Høj kvalitet, åndbar og stilfuld.

Lidt bedre indstillin­ger ved halsen, liv og håndled havde vaeret rart.

 ?? ?? Der er masser af muligheder for opbevaring med de mange lommer.
Haetten passer over en cykelhjelm og kan spaendes ind med elastik.
Der er masser af muligheder for opbevaring med de mange lommer. Haetten passer over en cykelhjelm og kan spaendes ind med elastik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark