Aktiv Træning (Denmark)

Varm trøje til kølige dage

➼ Liiteguard har langt om laenge fået sin første traeningst­røje med lange aermer. Til gengaeld har den vaeret ventetiden vaerd.

- ?/2022 Info: liiteguard.dk

LIITEGUARD RE-LIITE ¼ ZIP-TRØJE

Hvad: Åndbar traeningst­røje med ¼ zip-lynlås. Pris: 499 kr.

Baeredygti­ghed var det store buzzword i 2022. Og det er ikke blevet mindre i år. Den har man også fanget hos Liiteguard, som har lavet en hel Re-Liite-kollektion. Navnet står for Recycled Liiteguard, hvor produktern­e består af 100 procent genanvendt polyester. Det nyeste medlem af Re-Liite-familien er denne langaermed­e traeningst­røje med en ¼ zip-lynlås i halsen. Trøjen er lavet af Coolmax-fibre, som er opfundet af det amerikansk­e firma Invista. Fibrene er designet med to formål, nemlig at flytte fugt gennem stoffet og tørre hurtigt igen.

Og det gør trøjen rigtig godt. På kølige dage har vi brugt den som mellemlag på løbeturen med en taet, kortaermet trøje under. Og Liiteguard har virkelig lavet en lille perle. Trøjen er god til at flytte varmen vaek fra kroppen – ikke mindst på grund af et stort meshpanel, som daekker det meste af ryggen. Derfor har vi på intet tidspunkt oplevet, at den er klasket sammen på kroppen. Faktisk har stoffet hele tiden føltes blødt og elastisk, så det har formet sig godt efter vores bevaegelse­r.

I begyndelse­n af løbeturen – før kroppen er blevet varm – er det rart at kunne lyne trøjen helt op i halsen. Det samme gaelder på dage med vind, hvor stykket omkring halsen naesten fungerer som en necktube. En fin detalje er i øvrigt, at lynlåsen kører op i et lille stofhus, så den ikke generer hals eller hage, når der er lynet helt op.

Trøjen kunne godt vaere mere figursyet omkring livet, ligesom det havde vaeret et plus med mesh under armene. Men det er detaljer, og man får dog stadig masser af trøje for pengene.

KONKLUSION: En god og funktionel trøje, der er super til traening – og rar på alle andre tidspunkte­r.

Let, åndbar og følger kroppens bevaegelse­r godt. Mesh under armene havde vaeret et plus.

SHIMANO RX801R

Hvad: Shimanos topmodel til gravelcykl­ing. Pris: 1.999 kr.

RX801R er Shimanos nuvaerende topmodel og videreudvi­kling af deres første gravelsko, RX800. Sålen er helt i karbon og enormt stiv (10 på Shimanos eget stiffness index), så mest mulig power overføres til pedalerne. Det mest iøjnefalde­nde ved RX801R er den nye indersok, som er designet til at holde grus og småsten ude af skoen. En anden klar fordel er dog, at sokken giver et fast og sikkert greb om foden uden på nogen måde at stramme. RX801R har også en justerbar indersål, hvor svangstøtt­en kan indstilles ved at vaelge mellem to forskellig­e kiler.

Tilsammen betyder det, at RX801R uden sammenlign­ing er den mest behagelige cykelsko, vi nogensinde har kørt med.

 ?? ?? Det meste af ryggen er daekket af et meshpanel, som sikrer god ventilatio­n.
Trøjen er lavet af Coolmax-fibre, som flytter fugten gennem stoffet.
Det meste af ryggen er daekket af et meshpanel, som sikrer god ventilatio­n. Trøjen er lavet af Coolmax-fibre, som flytter fugten gennem stoffet.
 ?? ?? Lynlåsen bliver skjult i en garage, så den ikke kradser på halsen.
Lynlåsen bliver skjult i en garage, så den ikke kradser på halsen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark