Aktiv Træning (Denmark)

6 fordele ved at løbe langsomt

-

1 HØJERE UDHOLDENHE­D

Når du løber langt og langsomt, styrker du din udholdenhe­d. Det vil sige, at musklerne bliver bedre til at udnytte den ilt, de får tilført. Jo mere udholdende du er, jo laengere tid vil dine muskler vaere i stand til at arbejde, før de bliver traette, og det er en fordel allerede på distancer over et par kilometer.

2 DU ØGER DIN FEDTFORBRA­ENDING

De lange ture traener cellernes evne til at forbraende fedt og bruge det som energikild­e. I starten af langturen forsynes musklerne med energi fra kroppens energilagr­e i form af sukkerstof­fet glykogen, men gradvist går forbraendi­ngen fra sukker til fedt. Og jo bedre kroppen bliver til det, jo mere reduceres risikoen for, at du går kold og må hive i bremsen, når du fx løber halvmarato­n og maraton.

3 MINDRE RISIKO FOR SKADER

Det langvarige arbejde i løbeskoene betyder, at sener, muskler og knogler gradvist bliver staerkere og mere holdbare. På den måde mindsker du risikoen for skader, for selvom man godt kan blive overbelast­et af at løbe langt, vil skaden ofte bygge sig langsomt op, så du bedre kan fange den i opløbet.

4 HURTIGERE RESTITUTIO­N

Du belaster dine muskler meget mindre ved at løbe langsomt, end når du trykker speederen i bund. Det betyder, at du ikke skal bruge så lang tid på at restituere, men i stedet kan køre på med endnu mere traening.

5 ØGET MOTIVATION

Det er nemmere at komme i løbeskoene og ud ad døren, når du ved, at du ikke skal presse dig selv, indtil det sortner for dine øjne.

6 TANK MENTAL ENERGI

Når du løber langsomt, skal du ikke koncentrer­e dig om at presse dig selv fysisk eller mentalt. Det giver overskud, som du fx kan bruge til at lytte til en lydbog eller podcast. Faktisk er det svaereste at holde tempoet nede, mens du slapper af i hovedet og genoplader dine mentale batterier.

 ?? ??
 ?? ?? Det er en god idé at løbe med en form for tracker, så du kan holde øje med, om pulsen bliver for høj.
Det er en god idé at løbe med en form for tracker, så du kan holde øje med, om pulsen bliver for høj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark