Aktiv Træning (Denmark)

Til lands, til vands og i luften

➼ Creatives nyeste headset holder dine ører fri, så du kan lytte til musik og høre trafikken omkring dig på samme tid. Det kan endda bruges til svømning.

- 6/2023

CREATIVE OUTLIER FREE PRO

Hvad: Trådløst headset til svømning og anden sport. Batteri: 10 timer. / Hukommelse: 8 GB. / Vaegt: 31,5 g. Pris: 995 kr. Info: Creative.com

Det er dejligt at traene med musik i ørerne. Men det er også rart at kunne følge lidt med i omgivelser­ne, og det er det nye headset Outlier Free Pro fra Creative super til. Det bruger nemlig den såkaldte bone conduction-teknologi, hvor headsettet sidder ind mod tindingen, og lyden bliver sendt til trommehind­en via kindbenskn­oglen. Det betyder, at du har ørerne fri, så du kan høre snak, trafik og alt muligt andet omkring dig, samtidig med at du kan lytte til musik.

Hvis man ikke har prøvet bone conduction, kan det lyde lidt underligt. Teknologie­n virker dog glimrende, og lyden i de nye Outlier Free Pro er den bedste, vi har prøvet med den type headset. Bassen er dog uden dybde, så headsettet egner sig bedre til podcasts eller musik i den lette genre, mens redaktione­ns playliste med rock er en noget flad oplevelse. Og det er ikke den eneste ulempe. Fordi øret er helt åbent, kan larmen fra fx tung trafik eller blaest overdøve musikken, og da headsettet haenger på øret, er det lidt irriterend­e at bruge, hvis man har hue på.

Headsettet har en indbygget musikafspi­ller og 8 GB hukommelse. Det betyder, at du kan lytte til musik uden at have din telefon i naerheden, og det er smart – isaer fordi headsettet kan bruges til svømning. Og det er det overrasken­de godt til. Det kraever dog, at man bruger ørepropper, så larm og vandpjask ikke overdøver musikken. Ligesom headsettet ikke er optimalt at bruge med hue, egner det sig heller ikke ret godt til at have en badehaette over, hvilket er ret vigtigt i åbent vand, så man kan blive set.

KONKLUSION: Det er dejligt, at man kan høre trafikken, men vi har brug for bas og tunge rytmer til traeningen, og her slår bone conduction ikke helt til.

God pasform og sjovt at svømme med.

Flad lyd og ikke så rart med hue eller badehaette.

 ?? ??
 ?? ?? Pasformen er god, men bøjlerne over ørerne er irriterend­e, når man har hue på.
Pasformen er god, men bøjlerne over ørerne er irriterend­e, når man har hue på.
 ?? ?? Headsettet lades op via et magnetstik, der er 100 procent vandtaet.
Headsettet lades op via et magnetstik, der er 100 procent vandtaet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark