Aktiv Træning (Denmark)

Wellness til den tohjulede

➼ Plejeprodu­kterne fra UltiWax er specielt designet til vores nordiske cykelvejr. Selvom de gør det godt, er der dog plads til forbedring­er.

-

ULTIWAX EVO SEALANT, PERFORMANC­E WAX OG BIOFOAM

Hvad: Bionedbryd­elige plejeprodu­kter til din cykel. Pris: 1 EVO Sealant: 189 kr. 2 Performanc­e Wax: 99 kr. 3 BioFoam: 199 kr. Info: Ultiwax.com

Det stiller høje krav til ens cykel at bo i Norden med masser af regn fra oven og flint i naturen. Derfor er det naesten et must med plejeprodu­kter, der er designet til cykler under vores himmelstrø­g, og det er praecis, hvad det lille firma UltiWax laver.

Kaedevokse­n Performanc­e Wax har en tykkere konsistens, end man typisk ser hos konkurrent­erne. Det gør den mere modstandsd­ygtig over for fugt, så den holder bedre og laengere i regnvejr. Og det virker. Selv efter lange ture på over fire timer i alt fra fugt til silende regn var kaeden ganske velsmurt og ikke i naerheden af at tørre ud. Ulemperne er, at den er lidt mere besvaerlig at få kørt ordentligt ind i leddene ved påføring. Samtidig får den kaeden til at larme en smule mere end konkurrere­nde produkter. Man bemaerker dog ikke den ekstra støj, når man kører på landevejen eller i skoven. Men hvis et absolut lydløst hometraine­r-setup er en nødvendigh­ed for husfreden, kan det godt give lidt ballade.

Et andet produkt er EVO Sealant, der er vaeske til at køre dine daek tubeless – altså uden slange. Vaesken indeholder nogle små partikler, som skulle have nemmere ved at lappe huller i daekket, og det virker rigtig godt. I de seks måneder, vi har kørt med vaesken, har vi kun haft en enkelt punktering, som vaesken ikke kunne lappe, og det var et cut på omkring 8 mm, som alle vaesker vil have svaert ved at redde. Det kan dog tage lidt tid at finde den rette kombinatio­n af daek og vaeske. EVO Sealant fungerede som en drøm med daek fra Pirelli, Schwalbe og Maxxis, mens vores vintergrav­eldaek fra WTB konstant mistede en lille smule luft, indtil vi skiftede vaeske.

Den største positive overraskel­se kom fra produktet BioFoam. Det er en saebe til cykelvask, som vi ikke havde de store forventnin­ger til, for det er trods alt bare … en saebe. Men den er virkelig en fornøjelse at arbejde med. Saeben laver en kraftig skum, som ikke løber af cyklen, men som bliver siddende, mens den blødgør skidt og snavs – effektivt og nemt.

KONKLUSION: Kvaliteten er høj, og produktern­e fungerer godt. De er dog ikke perfekte, og der er alternativ­er, som bedre matcher vores behov – bortset fra saeben. Den er en vinder.

Gode produkter til nordiske forhold. Tubeless-vaesken fungerer ikke med alle daek.

 ?? ?? 1 EVO Sealant er vaeske, så du kan køre uden slange i dine daek. 2 Performanc­e Wax er en tyk kaedevoks, som holder godt i regnvejr.
3 Vi er mest begejstred­e for BioFoam, der er god til at blødgøre snavs og skidt på cyklen.
1 EVO Sealant er vaeske, så du kan køre uden slange i dine daek. 2 Performanc­e Wax er en tyk kaedevoks, som holder godt i regnvejr. 3 Vi er mest begejstred­e for BioFoam, der er god til at blødgøre snavs og skidt på cyklen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark