Aktiv Træning (Denmark)

Supersko til raceday

➼ Er det i år, du skal saette PR? Så skal du have de rigtige sko – og de skal selvfølgel­ig vaere hurtige! Vihar sat to af de mest populaere raketter på markedet op mod hinanden.

- Info: Saucony.com Info: Newbalance.com

SAUCONY ENDORPHIN ELITE

Hvad: Ultralet karbonsko til raes.

Vaegt: 206 g (str. 40). / Stack: 39,5/31,5 mm. Pris: 2.500 kr.

Fire år. Så lang tid har Saucony brugt på at udvikle Endorphin Elite. Resultatet er blevet den mest minimalist­iske og aggressive racesko i Sauconys sortiment, og lad os bare sige det med det samme: Endorphin Elite stiller krav til sin ejer, og den er lavet for at tage kampen op med de andre supersko i forreste raekke til Berlin eller London Maraton.

Saucony har virkelig lagt sig i selen for at spare på vaegten. Pløsen er perforeret, og overdelen består primaert af et bånd, som løber bag om haelen og under karbonplad­en. Det virker dog glimrende, og foden føles virkelig som en del af skoen. Dog savner vi noget svangstøtt­e, for det er naermest ikkeeksist­erende. Mellemsåle­n består af Sauconys nyeste og mest responsive skum, PWRRUN HG, der skulle have en returenerg­i på hele 95 procent. Selvom der er 39,5 mm af det under haelen, føles skummet dog overrasken­de fast og slet ikke så bouncy, som man forventer. Til gengaeld gør den geometrisk­e Speedroll-opbygning, at man bliver hjulpet virkelig godt igennem sin skridtafvi­kling – med hjaelp fra den indbyggede karbonplad­e, naturligvi­s.

NEW BALANCE SC ELITE V3

Hvad: Let karbonsko til raes og traening. Vaegt: 220 g (str. 40). / Stack: 40/36 mm. Pris: 1.900 kr.

SC Elite V3 fra New Balance føles ikke som en racersko med karbonplad­e. I hvert fald ikke før man begynder at løbe. Indtil da minder den mere om en almindelig løbesko med masser af komfort, men så snart du saetter fra, opdager du, at den er meget mere end det. Skummet i den tykke mellemsål er noget af det blødeste og mest bouncy, vi har prøvet i en supersko. Det føles naesten som at traede på en tennisbold, og det gaelder både under haelen, svangen og forfoden. Samtidig er der masser af returenerg­i, når skoen slipper asfalten, og i samarbejde med karbonplad­en bliver man virkelig løftet fremad.

Skoen har også en god pasform, hvor der er fin plads til taeerne og et godt greb om haelen. Alt i alt betyder det, at man sagtens kan bruge den til traening og ikke kun raes. Til gengaeld er vi ikke så vilde med snøresyste­met. For det første kan man ikke lave en haellås, og for det andet føles det, som om snøren trykker på det øverste af fodryggen – uanset hvor løst man binder skoen. Og når man løber hurtigt i en sko, der har 40 mm skum under haelen, er det rart, at skoen sidder godt fast på foden.

 ?? ?? DUELVINDER
DUELVINDER
 ?? ?? vs.
vs.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark