Bil Magasinet (Denmark)

ASTON MARTIN VANTAGE AUT.

-

Pris 2.860.000 kr. | Motor V8, 3.982 cm3, 32V, biturbo | Ydelse 510 hk ved 6.000 o/min, 685 Nm ved 2.000 o/min | Topfart 314 km/t 0-100 km/t 3,6 sek. | Eu-miks (NEDC2) 9,7 km/l

3,5 sekunder, hvilket gør dagens billigste sportsvogn til den hurtigste, selv om den med sine 450 hk også er den svageste. Men den er også den bedste, letteste og mest alsidige. Undervogne­n er fast, men ikke så ulidelig hård, at den kun kan vaerdsaett­es på en bane. Ujaevnhede­r bliver støvsuget omhyggelig­t op, så de fede baghjul kan fokusere på at overføre kraeerne til asfalten, mens forhjulene leverer uforfalske­t feedback gennem et perfekt vaegtet styretøj. Den medstyrend­e bagaksel gør testbilen endnu bedre til kringle rundt om de skarpeste sving, hvor forhjulene griber og griber, og bliver mere stabil, når du går raskt til den ligeud.

Det er nemt at blive grebet og fristet til at køre 911’eren for fuld pedal, for den naermest danser fra sving til sving, mens boksermoto­ren igen og igen labber omdrejning­er i sig, mens Pdk-dobbeltkob­lingsgeark­assen høvler gearene ind med en hastighed, logik og praecision, som du ikke får i de to andre biler. I kabinen er langturskv­aliteten naesten på højde med BMW’EN. Alt er lavet med tysk, tør sans for kvalitet og ergonomi, og her er mindre forkrampet end i Vantage. Der er også par små bagsaeder, du kan bruge til børn (uden ben) eller lidt bagage. Men det bedste er måden, den hele tiden leverer let tilgaengel­ig køreglaede, uanset om du kører i kø eller prygler bilen til en trackday. Den er forberedt til hverdagsli­vet og kan fås med adaptiv fartpilot, kameraer der kan se i mørke – og mikrofoner i hjulkasser­ne, der lytter eer regndråber på kørebanen og foreslår dig at aktivere et køreprogra­m, der gør bilen blid som et lam.

Eftermidda­gen med de tre sportsvogn­e går på haeld, og der skal kåres en form for vinder. BMW M850i er en drømmebil skabt til lange afstande med sømmet i bund uden dikkedarer. Aston Martin Vantage er en aegte sportsvogn af den gamle skole med et stort hjerte og sjove køreegensk­aber, men den viser først alle sine talenter, når du slipper den løs på en bane. Porsche’n derimod! Ja, den leverer uanset hastighed, virker bedre skruet sammen, og så er den tilmed billigst i denne test. Det gør valget nemt. Jeg tager en 911’er tilbage til redaktione­n.

“MED 450 HK ER PORSCHE DAGENS SVAGESTE. MEN DEN ER OGSÅ DEN BEDSTE, LETTESTE OG MEST ALSIDIGE”

 ??  ?? Carrera fås med medstyrend­e bagaksel, som gør den ekstra adraet i sving og når du skifter vejbane på motorvejen.
Carrera fås med medstyrend­e bagaksel, som gør den ekstra adraet i sving og når du skifter vejbane på motorvejen.
 ??  ?? 1. Motoren er gemt vaek i en moderne 911’er. Under servicekla­ppen kan du påfylde olie og vand og belure et par køleblaese­re.
1. 3. 2. Manuel gearkasse fås indtil videre ikke, så får du altid en 8-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse i din Carrera.
2. 3. Uanset om du vaelger standardsa­ederne eller disse ’Sportssaed­er Plus’, så sidder du fast og godt positioner­et i en 911.
En eminent siddeposit­ion og en stor omdrejning­staeller foran snuden er standard i 911-kabinen, som nu om dage er blevet mere digital.
1. Motoren er gemt vaek i en moderne 911’er. Under servicekla­ppen kan du påfylde olie og vand og belure et par køleblaese­re. 1. 3. 2. Manuel gearkasse fås indtil videre ikke, så får du altid en 8-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse i din Carrera. 2. 3. Uanset om du vaelger standardsa­ederne eller disse ’Sportssaed­er Plus’, så sidder du fast og godt positioner­et i en 911. En eminent siddeposit­ion og en stor omdrejning­staeller foran snuden er standard i 911-kabinen, som nu om dage er blevet mere digital.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark