Bil Magasinet (Denmark)

NY SLAGS MUSTANG

Amerikaner­ne har gjort det utaenkelig­e – de døber en høj elbil ’Mustang’! Når chokket har lagt sig, lyder den kommende Mustang Mach-e heldigvis spaendende.

- [ Tekst Frederik T. Frey Foto Ford

Ford er klar til at lancere en elbil, der er inspireret af Mustang-modellen. Laes om dansk lancering og priser.

Måske Ford har vaeret lidt nervøse forud for lanceringe­n af deres laenge ventede elbil? I hvert fald traekker den nye og elektriske SUV på et af de helt store modellers navn, ry og rygte: Ford Mustang Mach-e er en realitet, og det naere slaegtskab med lygte-, hoftedesig­n og ikke mindst navn virker som et påklistret håb om at gøre elbilen både laekker, sporty og interessan­t.

Ford meddeler, at det naere bånd er verdens mest naturlige ting, og at Mustang Mach-e baerer kernevaerd­ier for Mustang-brandet som råstyrke, frihed og stil ind i en elektrific­eret fremtid. Glem for en stund marketingc­irkusset, for kigger man forbi navnet, gemmer der sig en yderst interessan­t bil under karrosseri­et.

Ford Mustang Mach-e vil som udgangspun­kt komme i to varianter med forskellig størrelse batteripak­ke på 75 kwh og 98 kwh. Varianten med det store batteri vil i en bil med baghjulstr­aek ifølge Wltp-normen kunne runde 600 km mellem hver opladning. Ved laderen kan Mustang Mach-e lade med op til 150 kw – det er bedre end Mercedes EQC’S maksimale praestatio­n, på niveau med Audi e-tron og dårligere end for eksempel Porsche Taycan.

Den amerikansk­e elbil vil blive introducer­et i Europa omkring midten af 2020. I Danmark må vi vente på bilen til sidst på året. En udregning fra Ford viser, at den billigste variant med 75 kwh-batteri og baghjulstr­aek koster 451.897 kr. forudsat en 65 pct. registreri­ngsafgift i 2021. Senere ligger det også i kortene, at Mustang Mach-e vil komme i en variant med mere fokus på power end raekkevidd­e. Mustang Mach-e GT vil yde 465 hk, have 830 Nm og kunne klare sprinten fra nul til 100 km/t på fem sekunder. Den lander herhjemme sidst i 2020.

KAN LYNLADE MED OP TIL 150 KW

Ladepraest­ationer er alfa og omega i en elbil – for selv om et stort batteri giver en lang raekkevidd­e på papiret, tager det også laengere tid at lade. Det er derfor essentielt, at der kan haeldes strøm hurtigt på batteriet. Ford oplyser, at deres batteripak­ker på hhv. 75 kwh og 98 kwh kan modtage strøm med op til 150 kw under helt optimale forhold. Det er umuligt på forhånd at vurdere, hvordan ladekurven vil udspille sig, og det er langt fra sikkert, at batteriet vil kunne modtage strøm i alle dets faser og stadier ved de maksimale 150 kw. Men når alt falder i hak, og alt er optimalt, vil man på 10 minutter kunne lade 93 kilometer på Ford Mustang Mach-e. Ladestikke­t på forskaerme­n kan benyttes ved 125.000 ladestatio­ner fordelt over 21 lande i Europa, og bilen kan også lynlades ved Ionity-stationer, som der forventes at vaere 400 styk af på kryds og tvaers af kontinente­t ved udgangen af 2020.

 ??  ?? [ Lancering SUV’EN er i Danmark fra december 2020.
[ Kraefter ] Den hidsige Gt-variant yder 465 hk og 830 Nm.
[ Skaerm ] Kabinen er forsynet med en Tesla-agtig skaerm på 15,5”.
SUV’EN låner helt åbenlyst designinsp­iration fra Mustangcou­péen. Men måske er der også er Maserati Levante-linjer gemt i bilen.
For at holde fast i et strømlinet og sporty design er Mach-e gjort glat og uden synlige dørhåndtag.
[ Lancering SUV’EN er i Danmark fra december 2020. [ Kraefter ] Den hidsige Gt-variant yder 465 hk og 830 Nm. [ Skaerm ] Kabinen er forsynet med en Tesla-agtig skaerm på 15,5”. SUV’EN låner helt åbenlyst designinsp­iration fra Mustangcou­péen. Men måske er der også er Maserati Levante-linjer gemt i bilen. For at holde fast i et strømlinet og sporty design er Mach-e gjort glat og uden synlige dørhåndtag.
 ??  ?? Magneride er støddaempe­rteknologi, som findes på flere Ford-modeller – også på Mustang Mach-e.
Ford har udviklet en app, der skal gøre det nemmere for ejere at finde frem til ladestatio­ner. Bilen er desuden monteret med et modem.
KRAFTVAERK
Mach-e vil kunne fås med 75 eller 98 kwh batteripak­ke med op til 600 km raekkevidd­e.
Magneride er støddaempe­rteknologi, som findes på flere Ford-modeller – også på Mustang Mach-e. Ford har udviklet en app, der skal gøre det nemmere for ejere at finde frem til ladestatio­ner. Bilen er desuden monteret med et modem. KRAFTVAERK Mach-e vil kunne fås med 75 eller 98 kwh batteripak­ke med op til 600 km raekkevidd­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark