Bil Magasinet (Denmark)

BMW X6

Tredje generation af den muskelsvul­mende BMW X6 er landet med nyt design og teknik fra BMW X5 – og så er der skruet op for niveauet af lir. Var det for eksempel noget med Led-belysning af kølergrill­en? Det er en af mange muligheder.

- [ Tekst Jacob Dalby Foto Fabian Kirchbauer Sted München, Tyskland På gaden Nu ]

Vi har efterhånde­n vaennet os til de store SUV’ER med en taglinje, som egentlig gør sig bedst på slikkede limousiner. De coupé-formede SUV’ER er ikke laengere et saersyn, for Audi er på banen med Q8, der er bygget på Q7, og Mercedes med GLE Coupé, der er bygget på GLE. Hos BMW er det X6, bygget på X5, som nu er lanceret i tredje generation. En helt ny bil, men hvor vi kender det meste af teknikken fra søsterbile­n X5.

Største forskel ses naturligvi­s på designet, hvor taglinjen er gjort endnu lavere og hofterne endnu bredere. På trods af det er der mere loftshøjde på bagsaedern­e end før og taet på samme niveau som i X5. Bagagerumm­et er ligeledes taet på samme volumen med sine 580 liter.

Nyrerne ude foran har ligesom resten af Bmw-modelprogr­ammet vokset sig enorme, men på X6 stopper det ikke her. For at gøre ekstra opmaerksom på varemaerke­t kan de nu lyses op af Ledlys,

som kan taendes fra kabinen. Også soltaget kan fås med 15.000 dioder med skiftende farve. Fra førerplads­en er kabinen meget som vi kender den fra X5, der heldigvis stadig har drejehjule­t til betjening af infotainme­nt og knapper til klimaanlae­gget.

Motorprogr­ammet kender vi fra X5 med to diesel og to benzinere. Diesel er en 6-cylindret raekkemoto­r med 265 eller 400 hk, mens benzin enten er en turboraekk­esekser med 265 hk eller flagskibet M50i med 4-liters V8 og 530 hk.

Til praesentat­ionen er sidstnaevn­te eneste mulighed. Til trods for kampvaegte­n på 2,5 ton er den paent kvik: 0-100 km/t tager 4,3 sekunder, og så lyder den bare laekkert. Dog føles en smule usikkerhed ved motorvejsh­astigheder, hvor X6 ikke er helt så tungt plantet som håbet. Det samme gaelder under nedbremsni­nger, hvor den kan vaere en smule urolig.

 ??  ?? Den store kølergrill fås med indvendig Led-belysning, der aktiveres med en knap. Bil Magasinet var inviteret til München af BMW.
Den store kølergrill fås med indvendig Led-belysning, der aktiveres med en knap. Bil Magasinet var inviteret til München af BMW.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark