Bil Magasinet (Denmark)

CITROËN BERLINGO

-

Vi har haft den nye Citroën Berlingo

Van til test som budvogn i indre København og fundet frem til, hvad franskmaen­dene ved om varekørsel i taette gader og straeder. For det første er en Berlingo fra 2019 ikke den samme bil, som den vi har mobbet siden 1996. Opskriften er den samme, bevares, men kvalitet, udsende og funktional­itet har rykket sig i en moderne retning.

Tredje generation er langt mere komfortabe­l end de forrige, og har 8” skaerm, Apple Carplay, Dab-radio og 360-graders kamera, hvilket på mageløs vis løser problemet med blinde vinkler, som lukkede varevogne lider under. En lille Lcd-skaerm hvor bakspejlet normalt sidder, kan vise direkte bagud, normal bakkamerav­inkel eller bagud fra højre side under sidespejle­t, alt sammen i vidvinkel. Det er en stor forbedring. Vinklen fra under højre sidespejl er enormt brugbar i højresving­s situatione­r, hvis man husker at skifte til den i god tid. Med pakken følger også p-sensorer for og bag.

Bag rattet føles Berlingo som så meget andet fra Psa-koncernen: Svag modstand i rat og pedaler og en anelse elastisk i styringen, men med god daempning i undervogn, så man i mindre grad maerker stød fra bump og skarpe kanter. Normalt er varevogne sat hårdere op på bagakslen for at kunne laste mere, men Berlingo er også komfortabe­l uden last. Det udløser point herfra for en komplet og moderne varebil med højt sikkerheds­niveau.

CITROËN BERLINGO

1,5 BLUEHDI L1 EAT8 VAN

Pris 195.644 kr. inkl. moms | Motor R4, 1.499 cm3, 16V turbodiese­l | Ydelse 130 hk ved 3.750 o/min,

300 Nm ved 1.750 o/min | Topfart 184 km/t

0-100 km/t 10,4 sek. | EU-MIKS(WLTP) 17,5 km/l

 ??  ?? Berlingo Van fås med kort eller lang akselafsta­nd og en lasteevne på 650 eller 1.000 kg. Den må traekke op til 1.200 kg.
Berlingo Van fås med kort eller lang akselafsta­nd og en lasteevne på 650 eller 1.000 kg. Den må traekke op til 1.200 kg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark