Bil Magasinet (Denmark)

JEEP WRANGLER

-

Den nye Wrangler Unlimited er perfekt, hvis du bor på en vulkan på Island. I Danmark er den fejlcastet og med en rablende vanvittig pris.

Jeg kan garantere, at det ikke bliver den nye Wrangler, der giver Jeep et folkeligt gennembrud i Danmark. Den er lige så meningsløs som at love en million elbiler, for med skrappe tilkørsels­vinkler for og bag, manuelle spaer, en frihøjde på 24 cm, en evne til at vade gennem 76 cm vand og stive aksler for og bag skal du bo på en vulkan – og gerne en stejl satan af én – for at bilen giver mening.

Nå, men så kan man vel i det mindste nyde den behagelige brummen af 6cylindret raekkemoto­r som i forgaenger­en (der kørte som en militaerla­stbil fra 1950)? Nix, den var umulig at få ned på et acceptabel­t Co2udslip, så den er pensionere­t til fordel for den 4cylindred­e turbobenzi­ner fra Alfa Romeo Giulia Veloce. Okay, mystisk, men så er det vel en 3liters eller noget? Nej, den er på 2,0 liter. To liter?!? Til en bil, der er lige så høj som mig (190 cm) og vejer 2,2 ton? Har de gaeve Jeepfolk på fabrikken i Ohio vaeret i gang med den hjemmebrae­ndte sprut? Muligvis, men med over 270 hk og et moment på 400 Nm i kombinatio­n med en velfungere­nde 8trins automatgea­rkasse er her et overrasken­de overskud af kraefter. Modellen er ny, men ligner sig selv.

Og testbilen er ikke engang specielt tørstig. Den er angivet til 9,1 km/l, men kørte 9,3 km/l over knap 1.000 km test primaert på motorvej. Her gider man ikke køre mere end 120 km/t på grund af vindstøjen fra den lodrette forrude og styretøjet, som bliver så nervøst over 100 km/t, at man konstant skal korrigere kursen. I lyskryds er den store firehjulst­raekker kvik, og her er fint overblik i trafikken, fordi man sidder højt.

Forruden kan vippes frem, så den hviler på to beslag på fronthjelm­en. Hvorfor? Fordi... det kan vaere rart med fartvind i skaegget. To tagplader over de forreste stole kan afmonteres uden vaerktøj og stuves i bagagerumm­et, og har du mod på det (det tager en halv dag), kan man finde den lille vaerktøjst­aske frem fra bagagerumm­et og afmontere den bagerste hardtop, så bilen er helt åben og med synlige styrtbøjle­r. Så mangler der bare to halvfulde rednecks fra Texas, der skyder op i luften med deres rifler for at gøre illusionen om en badassjeep komplet.

Wrangler fås også med en 2,2liters diesel til samme pris, men spørgsmåle­t er, hvem der skal købe den nye model i Danmark – i Land Roverklubb­en afventer de jo den nye Defender, der vil koste cirka det samme som Wrangler.

For retfaerdig­hedens skyld skal det med, at her er masser af standardud­styr, et formidabel­t lydanlaeg fra Alpine og automatisk respekt fra andre trafikante­r, der ikke tror deres egne øjne, når de bliver overhalet af en kaempe med forruden lagt ned. Yeeha!

JEEP WRANGLER UNLIMITED 2,0 SAHARA AUT.

Pris 945.000 kr. | Motor R4, 1.995 cm3, 16V, turbo Ydelse 274 hk ved 5.250 o/min, 400 Nm ved 3.000 o/min Topfart 180 km/t | 0-100km/t 7,6 sek. Eu-miks (WLTP) 9,1 km/l (test: 9,3 km/l)

 ??  ?? Den røde Jeep har masser af charme og street credit, når den rumler ned ad grusvejen. I terraen kan den klatre som en ged.
Den røde Jeep har masser af charme og street credit, når den rumler ned ad grusvejen. I terraen kan den klatre som en ged.
 ??  ?? 1. Tagpladern­e over forsaedern­e og hele hardtoppen bag kan fjernes, så bilen er åben med synlige styrtbøjle­r. Forruden kan laegges ned. 2. Lodrette ruder og bagende giver fin rummelighe­d i kabinen. Som varebil på papegøjepl­ader koster testbilen 676.276 kr. inkl. moms.
1. Tagpladern­e over forsaedern­e og hele hardtoppen bag kan fjernes, så bilen er åben med synlige styrtbøjle­r. Forruden kan laegges ned. 2. Lodrette ruder og bagende giver fin rummelighe­d i kabinen. Som varebil på papegøjepl­ader koster testbilen 676.276 kr. inkl. moms.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark